hirdetés
hirdetés

Méréstechnika

Interaktív ultrahangos repedésvizsgálat

Új generációs technológia karnyújtásnyira

Az alábbiakban egy új technológián alapuló ultrahangos vizsgáló eszközt mutatunk be, amely két kattintással könnyen testreszabható.

hirdetés

A Sonatest Wave ultrahangos hibakereső készüléke egyesíti magában a legújabb technológiákat, így létrehozva egy forradalmian új, ultrahangos roncsolásmentes hibakereső berendezést. Az egyéni igények szerint alakítható kezelőfelület optimalizálja a napi munkafolyamatot, ezenkívül az egyedi és beágyazott interaktív vizsgálati tervek, az ultrahangnyaláb-követési képesség és a szimulációs eszközök is megerősítik a vizsgálati eredményeit. A beépített Wi-Fi-egységnek köszönhetően a készülék bárhol elérhető, megkönnyítve ezzel az adatátvitelt, az alkalmazástelepítést, továbbá lehetővé teszi a kalibrálás dátumának kezelését és a szoftverváltozat ellenőrzését.
Egy egyszerű gyártási filozófia kevesebb oktatást és hosszú ideig tartó pénzügyi előnyöket jelent. A WAVE alkalmazási koncepciója tökéletesen kombinálja a megfelelőséget és a teljesítőképességet, lehetővé téve a kezelő számára a felhasználói felület egyéni igényre alakítását a saját specifikus eljáráshoz. Az intuitív felhasználói felület egy könnyen használható képernyővel garantálja a munkafolyamat optimalizálását, valamint a potenciális működési hibák megelőzését.

Működés közben a Sonatest Wave ultrahangos repedésvizsgáló
Működés közben a Sonatest Wave ultrahangos repedésvizsgáló

UTouch-technológia

A WAVE interaktív vizsgálati tervet arra fejlesztették ki, hogy a vizsgált alkatrészek elemzését megkönnyítse. A vizsgálati terv olyan komplex geometriák ábrázolására is képes, mint az ívelt felületek és T-kötések. A WAVE technológiájának köszönhetően – a valós idejű ultrahangnyaláb-követő funkció révén – a valódi repedés és a geometriai jelzés megkülönböztetése sokkal könnyebb. Ezáltal a szükségtelen javítások is elkerülhetővé válnak.
A Sonatest UTouch-technológia lehetővé teszi az eszköz érintőképernyős működtetését olyan egyszerűen, mintha egy modern okostelefont használnánk. Ezt egyesítve a strapabíró alkatrészekkel és egy olyan intelligens algoritmussal, amely különbséget tesz a csatolóanyag és az ujj között, a készülék a roncsolásmentes anyagvizsgálati piac első igazán ipari érintőképernyős eszközévé válik. A WAVE ultrahangos hibakereső készülék úttörő megoldás számos ipari alkalmazáshoz egészen a gyártástól a mérnöki szolgáltatásokig.

<Az ultrahangos repedésvizsgáló számos ipari alkalmazáshoz használható>

(Cikkünk eredetileg a GyártásTrend májusi lapszámában jelent meg.)

(forrás: Grimas/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés