hirdetés
hirdetés

Innovatív technológiák továbbfejlesztése

A pandémia miatti válság idején sem áll meg az élet az Arburgnál: kulcsrakész gépcsoportok kiváló minőségű maszkokat és védőszemüveget gyártanak.

hirdetés

Az Arburg nagyon korán, nagy körültekintéssel és kiváló szakértelemmel reagált a koronaválságra. Tavasz óta négy fröccsöntő gép és kulcsrakész rendszer segítségével gyártanak védőeszközöket, melyeket dolgozóiknak, illetve a régió karitatív és egészségügyi intézményeinek alkalmazottai és ápolói számára biztosítanak.

Az Arburg nagyon rövid időn belül megvalósította a „Védőszemüveg”-projektet a svájci Ems-Chemie speciális vegyi anyagok csoportjával és a német Uvex védő- és biztonságiszemüveg-gyártóval együtt. A gyorsaság a K szakkiállítás tapasztalatainak is köszönhető: az Arburg már a vásáron bemutatta a napszemüvegek teljesen automatizált gyártását. Az Ems-Chemie beleegyezett a szerszám használatába, és az Uvex gyors tanúsítással felhasználhatóvá tette a szemüveget az új alkalmazáshoz. Április 16. óta a lossburgi Arburgban védőszemüveget gyártanak, és így a koronajárvány miatt kialakult termékhiányt azonnal megszüntették. A szemüvegeket egyetlen lépcsőben fröccsöntik egy elektromos Allrounder 570 A-n, a Gestica vezérlőrendszerrel, körülbelül 50 másodperces ciklusidőben. A darabmozgatást egy hattengelyes robot végzi. A csomagolás manuálisan történik egy csomagolóállomáson keresztül.

Az alkalmazás példaként bemutatta, hogyan vizualizálhatók a folyamatok az arburgi kulcsrakész vezérlőmodullal (ATCM), és hogyan egyesíthető az egyes részek összes releváns folyamat- és minőségi adata. Ennek a kulcsrakész rendszerek számára készült Scada-rendszernek a segítségével az egyes alkatrészek vagy a beépített szerelvények 100 százalékban nyomon követhetők a prototípustól a tanúsított csúcstechnológiás maszkig.

Május 11-én az Arburg megkezdte a mindennapi használatra szolgáló LSR és PP száj- és orrmaszkok gyártását. A projekt lenyűgözően mutatja be, hogyan lehet felgyorsítani a piacra lépés idejét kivételes esetekben úgy, hogy az összes partner összeadja a kompetenciáit, technológiáit és felszereltségét. A projektben részt vevő vállalatok: Sigma Engineering (LSR alkatrész- és szerszámszimuláció), Polar-Form, Foboha és Wilhelm Weber (szerszám), Ewikon (hidegcsatorna), Männer und Günter (forrócsatorna-technológia), Barth Mechanik (megfogók), Wacker und Borealis (alapanyagok), Karl Küfner (szűrők), Herrmann Ultraschall (hegesztéstechnika) és Packmat (csomagolási technológia).

Az Arburg maga fejlesztette ki a rugalmas LSR-ből és PP-ből készült kiváló minőségű és fenntartható maszkokat. Az első prototípusokat Freeformerrel additívan gyártotta. A rugalmas multifunkcionális maszkok egy puha LSR-maszkból állnak, amelyet az orra és a szájra tesznek, valamint egy fix PP-tartóból, fűzőlyukakkal a rugalmas szalagok rögzítésére. A mindennapi életben előforduló fertőzések elkerülése érdekében a maszknyílás fedéllel van lezárva, így az áramló levegő lefelé terelődik. Annak érdekében, hogy megbízhatóan megvédje viselőjét a koronavírustól, eldobható szűrő helyezhető a nyílásba.

Rekordidő alatt kezdték a maszkgyártást

A koronajárvány miatt az LSR- és PP-alkatrészek fröccsöntő formáit rekordidő alatt, mindössze öt hét alatt készítették el. Egy 2000 kN záróerővel rendelkező Allrounder 570 A május közepe óta a Polarform 4 fészkes szerszámával LSR-maszkokat gyárt az Arburg oktatási központjában. Ezzel párhuzamosan az ügyfélközpontban az Allrounder 520 E Golden Electric 2000 kN záróerővel és 2 fészkes Foboha szerszámmal gyártja a hozzá tartozó PP-tartókat. A nagyobb fröccsöntő gép az Elmet LSR adagolórendszerével és a KUKA hattengelyes robotjával működik együtt, amely igényes levételi folyamat során eltávolítja a rugalmas maszkokat a formából, és egy szállítószalagra helyezi őket. A második gépen a PP-tartók könnyebb kezelését Multilift Select lineáris robotrendszer végzi. Végül a PP-elemeket kézzel rögzítik a szilikonrészhez, majd a maszkot a megfelelő rugalmas hevederekkel egészítik ki és csomagolják. A következő lépésben a nyílásban rögzíthető eldobható szűrők gyártását tervezik megvalósítani. Ennek érdekében az Arburg kapcsolatban áll partnereivel, Karl Küfnerrel (textil) és Wilhelm Weberrel (szerszám).

Know-how-val a koronavírus ellen

Az alkalmazás megmutatja, hogyan lehet a lehető legrövidebb idő alatt megvalósítani a bonyolult kulcsrakész rendszereket a kiváló minőségű termékek hatékony előállítása érdekében. Az Arburg nem akar pénzt keresni a maszk- vagy a védőszemüveg-projekt segítségével; ezért nem értékesítik őket egyenként adják el a végfelhasználóknak. Hanem a A cél inkább a know-how és a géppark felhasználása a kórházak és az egészségügyi intézmények védőruházattal és felszereléssel történő támogatásában a koronavírus elleni küzdelemben. A teljes körű megoldás ugyanakkor megmutatja a fröccsöntőpiac számára az Arburgban elérhető hatalmas mennyiségű szakmai tudást, amely lehetővé teszi, hogy rendkívül bonyolult rendszereket tervezzenek és szállítsanak a gazdaságilag hatékony és technológiailag fejlett termelés érdekében a lehető legrövidebb idő alatt.

Cikkünk eredetileg a GyártásTrend októberi lapszámában jelent meg.

(forrás: Arburg)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés