hirdetés
hirdetés

Energiamegtakarítás

Innovatív szárítási megoldások koptatástechnikában

Olyan új szárítókat mutatunk, amelyek akár 40 százalékos energiamegtakarítást jelentenek az alkatrészek szárításakor.

hirdetés

Az összes koptatóalkalmazás körülbelül 90 százaléka nedves eljárás, így a munkadarabokat folyamatos vagy szakaszos művelet alatt kell szárítani. Ez garantálja az ideiglenes korrózióvédelmet, az alkatrészek problémamentes feldolgozását és a foltmentes felületet. Leggyakrabban a szárítás körszárítókban történik, amelyekben egy szárító közeg felveszi a nedvességet. Annak érdekében, hogy a megfelelő szárításhoz szükséges hőmérsékletet elérjük, a fűtőtekercsek által termelt hőt a „szigetelő” levegőn keresztül a szárító alsó lemezére juttatjuk – ez a hagyományos technika magas hőveszteséghez vezet. Mivel a szárítók általában folyamatosan működnek, így rendkívüli az energiaigényük.

A közvetlen fűtés és a szabályozott hőmérsékletelvezetés

A Rösler kifejlesztett egy új – épp szabadalmi eljárás alatt lévő – hőblokk-fűtési rendszert, amely közvetlenül csatlakozik a munkakonténer alaplemezéhez. A hőleadás azonnal megtörténik, így a hőveszteség minimálisra csökkenthető. Az energiaigény 30-40 százalékkal csökken, további megtakarítás érhető el a szárítóközeg állandóan ellenőrzött és termosztáttal vezérelt hőmérsékletének köszönhetően. Miután elérte az alkatrész-specifikus szárítási folyamathoz meghatározott hőmérsékletet, az új szárító fűtése automatikusan kikapcsol, és csak akkor indul újra, ha a hőmérséklet ennél alacsonyabbra süllyed. A hőmérsékletszabályozás összekapcsolható a csatlakoztatott koptatástechnikával vagy egy magasabb szintű vezérléssel.

Energiatakarékos megoldások forró levegős kör- és szalagos szárítókhoz

A forró levegős kör- és szalagos szárítókat általában olyan furatokkal ellátott munkadarabokhoz használják, amelyekben a szárítóközeg beszorulhat, valamint az érmefeldolgozáshoz. A modern vezérléstechnika használatával forró levegős szárítók esetében is jelentős energiamegtakarítás érhető el. Ezen felül a szárítók alacsonyabb csatlakoztatási értékekkel is üzemeltethetők. Az alacsony szárítási hőmérséklet szintén előnyös, mivel az alkatrészek azonnal feldolgozhatók vagy csomagolhatók. Végül, de nem utolsósorban az alacsonyabb szárítási hőmérséklet kellemesebb munkakörnyezetet biztosít.

A szárítók ezen új fejlesztései támogatják a vállalatokat a hatékony energiagazdálkodás megvalósításában a 2020 februárjában hatályba lépett DIN EN ISO 50001:2018 és a megkövetelt energiamegtakarítások megvalósításában. Ezen kívül jelentősen hozzájárulnak a környezetvédelmi és klímavédelmi célok betartásához.

(forrás: Rösler)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[272459] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés