hirdetés
hirdetés

Hajtástechnika

i500: a lényegre szorítkozik

A Lenze új frekvenciaváltója kompaktságával, hatékonyságával és egyszerű alkalmazhatóságával nyeri meg a felhasználókat.

hirdetés

Félre mindazzal, ami felesleges: az új i500-as frekvenciaváltójával a Lenze egy olyan sorozatot hoz a piacra, amely funkcionálisan és teljesítménye tekintetében valóban minden szempontból az igényeknek megfelelően alakítható. A Lenze ezzel a világ gépgyártói részére egy olyan alapterméket kínál, amely univerzálisan alkalmazható, és a méretek (kompaktság), a mindenkori alkalmazáshoz való hozzáigazíthatóság (modularitás), valamint az egyszerű használhatóság (usability) tekintetében új mércét állít fel, és teljesíti a forráshatékonyság iránti legmagasabb igényeket is.

Az i500 nemcsak egy már meglévő szabályzó készülékcsalád tökéletesítése, hanem az alapoktól kezdve újonnan kifejlesztett készüléksorozat mindazzal, amit a jelenlegi technika az innovációk területén nyújtani képes. A munka sikere többek között a kompakt méretben, a készülékek modulszerű, és ezzel valóban a mindenkori igényeknek megfelelő, igen jó összeállítási lehetőségeiben tükröződik, amelyhez még a könnyű kezelhetőség is hozzájárul. „Ehhez minden felhasznált elem esetében szigorúan a rendelkezésre álló legújabb megoldásokat alkalmaztuk” – húzta alá Bernd Müller, az inverterek termékmenedzsere.

A legújabb innovációkból építkezik (forrás: Lenze)
A legújabb innovációkból építkezik (forrás: Lenze)

Ezekhez tartozik többek között a legkorszerűbb IGBT-technológia, a fokozatmentesen szabályozható ventilátorok, valamint az aktív közbenső köri szimmetrizálás, amelyek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az energiafogyasztást a lehető legkisebb szinten lehessen tartani.

Mivel a teljesítménysűrűséget is tovább lehetett fokozni, a készülékek kisebbek lettek, és a kis hőveszteségnek, valamint a kiérlelt hűtési koncepciónak köszönhetően egymás mellé is beépíthetők a kapcsolószekrénybe. Az i500 ezzel új lehetőségeket teremt arra, hogy kisebb kapcsolószekrényeket lehessen tervezni, amit a készülékház mélysége is elősegít. Az i500-as sorozat 11 kW-os teljesítményig befér a népszerű lapos „150-es” kapcsolószekrényekbe. Ezen kívül az i500 már most teljesíti a 0,25–45 kW-os teljesítménytartományban az EN 50598-2 számú szabvány IE2 hatásfokosztályának követelményeit.

A funkcionális méretezhetőség egyértelmű javítása érdekében a Lenze szerkezetileg elkülöníti az i500 teljesítményrészét a vezérlőegységtől (Control Unit). Ez utóbbit felpattintják a teljesítményrészre, és különböző adatmező-kommunikációs lehetőségeket biztosít az EtherNetet is beleértve, sokrétű interfészeket, valamint billentyűzet, USB-interfész, sőt egy WLAN-modul csatlakoztatási lehetőségét is. Ez a három interfész az üzembehelyezéshez, a paraméterek beállításához vagy a diagnosztizáláshoz választható. A WLAN-modul vezeték nélkül kommunikál a PC-vel, vagy akár az okostelefon Lenze keypad appjával is. A szerkezeti felépítést tudatosan úgy választották meg, hogy bármely i500-at egészen pontosan olyan kiegészítőkkel lehessen megrendelni, amelyekre valóban szükség is van.

(forrás: Lenze/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés