hirdetés
hirdetés

Gépelemek

Hatékony lineáris tengelyek gazdaságosan

Az új Drylin ZLW előszerelt rendszerek még nagyobb változatosságot és kialakítási szabadságot kínálnak a tervezőknek – a beépítésre kész tengelyek szélessége, pályatávolsága és nyersanyaga a mindenkori igényeknek megfelelően állítható össze. 

hirdetés

A beépítésre kész, kenést és karbantartást nem igénylő lineáris vezetékek a gép- és berendezésgyártás egyre kedveltebb elemeivé válnak. Ezen a területen csak ritkán kínálkoznak olyan kész megoldások, amelyek pontosan megfelelnének a felhasználó beépítési igényeinek. A motion plastics specialista Igus a Drylin ZLW tengelyeihez kifejlesztett szerelési készletével támogatja a tervezőket a termékek kiválasztásában, ezzel az ügyfelek a saját igényeiknek megfelelően állíthatják össze az egyéni megoldásaikat. Ebben a moduláris rendszerben a tengelyek szélessége, pályatávolsága és hossza egyszerűen és gyorsan méretezhető. A fogasszíjtengelyek lapos kivitelének köszönhetően ehhez már a szűk beépítési terekben rendelkezésre álló hely is elégendő.

Standard termék az élelmiszeriparnak

A felhasználók ezenkívül a tengelyvégeket és a szánokat alumínium- vagy nemesacél kivitelben is megrendelhetik. Mindenekelőtt az utóbbi figyelemre méltó az élelmiszeripar területén, ahol a tengelytől a szíjakig és a siklócsapágyakig minden alkatrész nemesacélból készül, és mindez standard termékként egyedülálló a piacon.

A fogazottszíj-aktuátorok alumínium- vagy nemesacél tengelyekkel történő konfigurálása a kívánt méretben lehetséges (forrás: Igus)
A fogazottszíj-aktuátorok alumínium- vagy nemesacél tengelyekkel történő konfigurálása a kívánt méretben lehetséges (forrás: Igus)

Az Iglidur E7-ből készült csúszó fóliával kombinálva igen hosszú élettartam is megvalósítható. A lineáris vezetékek Igus motorral vagy az ügyfél motorjára csatlakoztatva szállíthatók és üzemeltethetők. A tömör és üreges tengelyek segítségével a tengelytől jobbra és balra változatos motorcsatlakoztatás lehetséges.

Nagyobb terhek, dinamikusabb alkalmazások

Az új ZLW-20 beépítési méretnek köszönhetően legfeljebb 3000 milliméteres lökethossz mellett akár 75 kilogrammos terhek is felemelhetők. A széles szíjak ezen túlmenően a mozgatandó teher függvényében nagy, még az 5 m/s-ot is meghaladó mozgási sebességeket is lehetővé tesznek. Az acél húzóköteggel ellátott poliuretán fogasszíjnak a szükséges feszültségre való beállítása a szánon, centrálisan történik. Speciális szíjakkal víz alatti alkalmazás is lehetséges. A golyóscsapágyak megbízhatóbb irányváltásról és fokozott energiahatékonyságról gondoskodnak.

A beépítésre kész megoldások csendes futásuknak és még tartós üzem esetén is hosszú élettartamuknak köszönhetően számos alkalmazásban, például az élelmiszer- és a labortechnika legkülönbözőbb területein is megállják a helyüket. A lineáris tengelyek nyitott kivitelük miatt könnyen tisztíthatók, ezenkívül ellenállnak a szennyeződésnek.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés