hirdetés
hirdetés

Gyorsan nyit, szorosan zár az új forgácsálló energiacső

Az Igus az EMO 2017 vásár keretében mutatja be R2.1-sorozatú zárt energialáncait új méretekben és még több kiegészítővel. 

hirdetés

Duplán könnyű – az Igus ezzel a mottóval jellemzi az R2.1-sorozatú energiacsöveket. Könnyű, hiszen a csövek, amelyek kívül tartják a forgácsokat, csupán két részből állnak: egy láncszemből és egy keresztlécből, amely alakzáró fedélként működik. Könnyű, ugyanis a fedelek rendkívül könnyen nyithatók mindkét oldalról, mind a belső, mind pedig a külső ív mentén. A felhasználó a saját igényei szerint választhatja ki a megfelelő típust, megkönnyítve ezzel a szerelési és karbantartási munkákat.

Az Igus forgácsálló e-tube láncai iránt nagy érdeklődést mutat a szerszámgépgyártó ipar, hiszen megbízható energiaforrásként szolgál olyan környezetekben, ahol a forgács állandóan jelen van. Az iparágnak egyszerre kell szembenéznie a növekvő árakkal és a rohamosan növekvő technológiai elvárásokkal. Az R2.1-sorozat egyedülálló forgácsvédelmet biztosít, hatékonyan összeszerelhető, valamint ár-érték aránya is kimagasló.

<képalá> Rendkívül könnyen nyithatók, ami még könnyebbé teszi a szerelési munkát (forrás: Igus)
Rendkívül könnyen nyithatók, ami még könnyebbé teszi a szerelési munkát (forrás: Igus)

Egy, a gyártó laboratóriumában végzett teszt során arra az eredményre jutottak, hogy az R2.1-sorozatú zárt láncok a mozgó alkalmazásokhoz használható energiacsövek között a legjobban szigeteltek közé tartoznak. A teszt során a csövet folyamatosan mozgatták egy olyan forgácsdobban, amely két kilogrammnyi, többféle méretű és formájú forgácsot tartalmazott. 100 ezer ciklus után a 40-es méretű R2.1 e-tube csőben mindössze 0,5 gramm forgács gyűlt össze.

Bővült a termékválaszték

Az Igus az EMO 2017 keretében az R2.1-sorozat új méretű termékeit mutatja be. Elérhető például a teljesen újnak számító 48 mm belső magasságú változat, amelynek fedelei a belső ív mentén nyithatók fel. Emellett 26 mm és 40 mm belső magasságú csövek is kaphatók, amelyek a külső ív mentén nyithatók. A kibővített termékválasztéknak köszönhetően a felhasználók bármikor megtalálhatják azt a töltési módszert, amely a legjobban megfelel az igényeiknek. A szerelés és a későbbi töltés ezáltal könnyen kivitelezhető.

A csendes és kábelkímélő energiaellátásért

Az R2.1-sorozat minden változata nyitható fedelekkel rendelkezik, amelyeket nem kell teljesen eltávolítani a lánc megtöltéséhez. Sima, ívelt körvonalának és szűk gyártási tűréseinek köszönhetően nem gyűlik össze forgács az ütközők között. Ezenkívül az R2.1 sima belső körvonala és a lekerekített reteszelő elválasztóelemek ugyanabból az anyagból készültek, ezzel megelőzve a betöltött kábelek sérülését vagy kopását. A beépített rácsszerkezet szintén elősegíti a belső elválasztórendszer szilárd tartását még oldalt szerelt alkalmazások esetén is. Az egyes láncszemek ütközőiben található fékekkel a lánc működése lényegesen csendesebb. A kevesebb vibráció miatt pedig még pontosabban munkálható meg a munkadarab. Sőt, a dupla ütközőknek köszönhetően az energialánc nagy töltési tömegeket és nagyobb alátámasztás nélküli úthosszokat is elbír. Az R2.1 univerzális összekötő elemeivel a kábelek a lánc keresztmetszetén belül és kívül is húzásmentesíthetők.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés