hirdetés
hirdetés

Gyártási minőség a zöld rendszerben

A klímaváltozás elleni harcban az ipari szektort gyakran a probléma részének tekintik – és nem ok nélkül. Az utóbbi években azonban számos gyártóvállalat úgy döntött, hogy a probléma helyett inkább a megoldás részese lesz. Felismerték, hogy az ökológiai lábnyom csökkentése nemcsak helyes lépés, de az üzletnek is jót tesz. (X)

hirdetés

Nem csupán arról van szó, hogy a környezetbarát berendezések csökkenthetik az üzemeltetési költségeket, de a fogyasztók és az alkalmazottak is elvárják a vállalatoktól, hogy tegyenek az ügy érdekében, valamint az egyre szigorodó kormányzati rendeletek is logikus döntéssé teszik a zöld technológiára váltást. Azok a vállalatok, melyek nem hajlandók megtenni ezt a lépést, a jövőben valószínűleg komoly árat fizetnek majd, ezért felmerül kérdés, hogy ilyen szigorú szabályozások mellett hogyan biztosítható a sűrített levegő minősége?

Ertl László, az Atlas Copco értékesítő mérnöke
Ertl László, az Atlas Copco értékesítő mérnöke

Erre a kérdésre Ertl László, az Atlas Copco értékesítő mérnöke így válaszolt: „Erre kiváló példának tudom felhozni az Atlas Copco VSD (és később VSD+) kompresszortechnológiájának bevezetését, ami ipari mérföldkőnek számított. Ma már a legtöbb ipari szektorban elengedhetetlen a száraz sűrített levegő. A kompresszorok után a szárítókba is bekerült ez a technológia és így az FD VSD megoldással ezt az energiatakarékos elvet a minőségi levegőberendezéseire is kiterjesztjük.” Előzőekből kiindulva a következő kérdés is felmerülhet:

A beszállítók és berendezéseik, amelyek a gyártási során felmerülő minőségi követelményeknek megfelelnek, vajon hozzájárulnak-e a vállalatok klímaterveinek eléréséhez?

Az Atlas Copco modern kompresszorain és továbbfejlesztett szűrőin felül az FD VSD hűtveszárítóval is segíti ügyfeleit a környezetvédelmi célkitűzések kapcsán, melyek megbízható és megfelelő minőségű sűrített levegő ellátást biztosítanak, akár a forró nyári időszakban is. A hagyományos hűtveszárítókhoz képest akár 50 százalékkal segítenek csökkenti az energiafogyasztást, ezen felül nem csupán energiahatékonyabbak, mint a piac eddigi „legzöldebb” légszárítói, de folyamatosan ISO 8573-1 szabvány 4. osztályának megfelelő száraz levegőt képesek előállítani vízgőz eltávolításával. További előnye ennek a szárítónak hogy: 

  • a szárazlevegő-ellátás automatikusan megfelel a gyártási igénynek, 
  • állandó harmatpontot és ISO 8573-1 4. osztályú tisztasági fokot eredményez,
  • a legkorszerűbb Elektronikon érintővezérlővel rendelkezik,
  • nagyobb az energiamegtakarítása,
  • alacsonyabb az összköltsége,
  • legendás Atlas Copco teljesítményt biztosít: azaz megbízhatóságot és értéket.

Az Atlas Copco további, minőségi levegőt biztosító sűrített levegős megoldásairól az alábbi linken olvashat többet.

(forrás: Atlas Copco/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés