hirdetés
hirdetés

Arduino oktatókészlet

Gyakorlati élményből tudás

Az új CTC 101 oktatókészlet innovatív gyakorlati elektronikai, programozási és mechatronikai képzést kínál.

hirdetés

Az RS Components kínálatában szereplő Arduino CTC 101 oktatókészlet teljes körű e-tanulási platform, amely lehetővé teszi az adott szakmák iránt érdeklődő fiatalabb tanulókorosztály számára, hogy elsajátítsák az elektronika, a programozás és a mechatronika alapjait. A készletet olyan tanárok és más, az oktatás területén dolgozó instruktorok számára tervezték, akik elsősorban 13 és 17 év közötti középiskolás diákokat oktatnak.

Egy egész osztálynak és tanárának

A CTC 101 öt tematizált modullal és több mint 25 gyakorlati kísérlettel támogatja a programozás és a mechatronika oktatását. A készletben lévő minden alkotóelem teljes mértékben újra felhasználható, így a kísérletek végtelen számú kombináció szerint átvariálhatók a haladó tanulók és projektek számára.

A kísérletek végtelen számú kombináció szerint variálhatók (forrás: RS)
A kísérletek végtelen számú kombináció szerint variálhatók (forrás: RS)

Mindegyik CTC 101 készlet elegendő elektronikai alkatrészt tartalmaz, hogy kiszolgáljon egy 24 fős osztályt és egy tanárt. A készlet tartalma: hat Genuino 101 programozható mikrovezérlő kártya; hat Arduino oktatópanel; egy készlet érzékelő- és működtetőelem; alkatrészmodulok; makettlemezek; elektronikai alkotóelemek, csatlakozók és vezetékek széles választéka; illetve egyéb alkatrészek, mint például szervomotorok, USB-kábelek, kerekek és csapágyak, akkumulátorok és tápmodulok.

Program középiskoláknak

A CTC, avagy a Creative Technologies in the Classroom (kreatív technológiák az osztályteremben) az Arduino egyedülálló STEAM- (tudomány, technológia, mérnöki munka, művészet és matematika) programja a középiskolai oktatáshoz. Az Arduino oktatási program célja, hogy az oktatók számára olyan szükséges hardver- és szoftvereszközöket biztosítson, amelyekkel a tanulás gyakorlati élménnyé tehető.

A tanulók egy sor jól dokumentált és könnyedén megvalósítható kísérlet során megismerhetik a programozás, az elektronika és a mechatronika alapjait. A programhoz tartozó képzés elérhető az Arduinónál rögzített oktatóanyagok, segédanyagok és GyIK-fórumok formájában.

(forrás: RS Components/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés