hirdetés
hirdetés

Gépelemek

Gördülés kenés nélkül is pontosan és akadálymentesen

A szűk helyen, kis hajlítási sugárral vezetett szállítószalagok iránytöréseinek kialakításához ideális megoldást jelentenek a szalaggörgők.

hirdetés

Ezek a speciális alkatrészek nemcsak költséghatékonyak, kenés- és karbantartásmentesek, hanem még kis hajlítási sugarú rendszerekben való felhasználás esetén is maximálisan kihasználják a rendelkezésre álló helyet. Hosszú fejlesztőmunkát követően az Igus bemutatta Iglidur IT H1 anyagból készülő görgőit elsősorban a nagy sebességgel működő szállítórendszerekhez.

Agresszív környezetnek is ellenáll

Az anyagmozgatási és a csomagoló iparágban fontos szerepe van az áruk gyors és kíméletes mozgatásának. A termelékenység növekedésével párhuzamosan az üzemek egyre nagyobb fokozatra kapcsolnak. Ezekre a speciális igényekre válaszul az Igus kifejlesztette Iglidur H1 műanyagból készülő, a szállítószalagok iránytöréseit jól követő görgőit, amelyek kifejezetten alkalmasak nagy sebességgel működő szállítórendszerekben való felhasználásra. Az új termék bemutatásával a görgők anyagválasztéka immáron négytagúra bővült.

Még nagy sebességnél is kenés- és karbantartásmentes a továbbítás (forrás: Igus)
Még nagy sebességnél is kenés- és karbantartásmentes a továbbítás (forrás: Igus)

Az új görgőket mindenekelőtt a nagyobb szállítási sebességeknél elérhető jobb teljesítmény, valamint magasabb hőmérsékleten is jóval hosszabb élettartam jellemzi. A gyártó görgői közül a vegyszereknek jól ellenálló Iglidur H1 anyagból készülő elemek jelentik az optimális választást az olyan helyeken, ahol a görgők agresszív tisztítószerek hatásának vannak kitéve. Ennek köszönhetően ezek a termékek kifejezetten előnyösen alkalmazhatók a csomagolástechnika, az anyagmozgatás, az automatizálás és az élelmiszeripar területén.

Többféle anyagból készülnek

A szállítószalagok iránytörésének pontos kialakítása érdekében az Igus a különféle alkalmazási területeknek megfelelő, standard termékcsaládot fejlesztett ki. A nagy szállítási sebességekre alkalmas új Iglidur H1 anyag mellett a palettán megjelent az univerzálisan alkalmazható Iglidur P210, valamint az FDA előírásainak megfelelő Iglidur A180 is, amelyet akár 90 Celsius-fokos hőmérsékletig is megbízhatóan lehet használni, továbbá az A350, amely még magasabb, mintegy 180 Celsius-fokos hőmérsékletig alkalmazható. Különleges tulajdonságaiknak köszönhetően az utóbbi két anyag kifejezetten alkalmas az élelmiszeriparban való felhasználásra. A gyártásukhoz felhasznált anyagoktól függetlenül az összes görgőt kompakt kialakítás és hosszú élettartam jellemzi, ezáltal jelentős mértékben hozzájárulnak a gépek hatékonyságának magas szinten tartásához.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés