hirdetés
hirdetés

Gépelemek

Energialáncok szennyezett környezetben

Az új, műanyagból készült R2.40 e-tube mindkét oldalon felhajtható fedelekkel segíti a kábelek könnyű behelyezését.

hirdetés

Az Igus a tavaly őszi Motek és ezzel egyidejűleg az EMO szakvásáron mutatta be a 40 milliméteres belső magasságú R2-es e-tube-sorozatot, hogy kínálatában a szűkebb beépítési helyek esetére – például szerszámgépek belsejéhez – is megtalálható legyen a megfelelő megoldás. 75 milliméteres belső magasságú „nagy testvéréhez”, az R2.75-sorozathoz hasonlóan az új energialánc is védelmet kínál a felhasználók számára a forgácsok, a por és a szennyeződések ellen. Emellett könnyen nyitható és zárható, ami egyszerűsíti a szerelési munkákat.

Új méretben kapható

A forgácsálló energy chain egységek – az úgynevezett e-tube-csövek – révén a felhasználók biztosak lehetnek abban, hogy a vezetékek szennyezett környezetben vagy munkaterek belsejében is védve maradnak a külső behatásokkal szemben. A kedvező árú E2-es sorozat konstrukciójának alapelvére (lánctagonként két alkatrész) épülő, az Igus kopástani szempontból optimalizált műanyagjaiból készülő, forgácszáró R2-es sorozatú e-tube-egységek a kenőanyag- és karbantartásmentes üzem előnyei mellett a külső szennyeződések és a mindent ellepő forgácsok ellen is védelmet nyújtanak.

Az R2.40 típusú e-tube-egység (balra) a nagyobb R2.75 típushoz hasonlóan csökkenti a szerelés időigényét (forrás: Igus)
Az R2.40 típusú e-tube-egység (balra) a nagyobb R2.75 típushoz hasonlóan csökkenti a szerelés időigényét (forrás: Igus)

A Motek kiállításon az Igus új méretben, 40 milliméteres belső magassággal mutatta be az energialánc-egységet a szakmai közönség számára. Az újdonság a külső (R2.40) és a belső (R2i.40) sugara mentén egyaránt nyitható, így a felhasználók a vezetékek és tömlők behelyezésekor a számukra legegyszerűbb módot választhatják. A fedelek minden változatnál felnyithatók, és a cső feltöltéséhez nem kell teljesen eltávolítani őket.

Kíméli a vezetékeket, és nagyon halk

Az R2.40 típusú e-tube-egység sima fedeleinek ívelt formája és szigorú gyártási tűrései garantálják, hogy az ütközők között ne gyűlhessen fel a forgács. Az energiacső előnyös kontúrja és az ugyanabból az anyagból készülő, lekerekített bepattintható elválasztó bordák emellett a vezetékeket is kímélik. A lánctagokba metszett rovátkák pedig akkor is biztosan tartják a belső elválasztó elemeket, ha a rendszert oldalra fektetve telepítik. Az egyes lánctagokba integrált fék révén a lánc futása halkabb. Ez a vibrációt is csökkenti, így a munkadarab precízen munkálható meg.

A vezetékek védelméhez a lekerekített belső elválasztók is hozzájárulnak
A vezetékek védelméhez a lekerekített belső elválasztók is hozzájárulnak

A dupla ütközőknek köszönhetően az e-tube-egység nagy többletterhek felvételére képes, és hosszú alátámasztás nélküli szakaszok esetén is problémamentesen működik. Az R2.40 univerzális csatlakozóelemei emellett a forgácsvédelemről is gondoskodnak, és átfogó lehetőségeket kínálnak az integrált húzásmentesítésre.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés