hirdetés
hirdetés

Gépelemek

Energialánc és gégecső párhuzamos vezetése

A Igus tovább bővítette az E4.1 energialánc-sorozat számára kifejlesztett építőelemeit, ezzel megoldást kínál az e-lánc és a gégecső egy komplett rendszerben történő vezetésére.

hirdetés

Az egyes, a többi eszköznél lényegesen rövidebb élettartamú tömlők és kábelek vezetése gyakran az energiavezető láncokon kívül egy bordás csőben történik. Így azok rendszeres cseréje az e-lánc kinyitása nélkül gyorsan elvégezhető. Az e-lánc és a gégecső egyszerű és biztonságos csatlakoztatása érdekében a motion plastics specialista Igus a sokoldalúan alkalmazható E4.1 moduláris egységeihez E4.1 TUB néven egy új rendszert fejlesztett ki, amely egyetlen kopásálló csomagban rugalmasságot, egyszerű szerelhetőséget és hosszú élettartamot szavatol.

Csavarok és szerszámok nélkül

Az e-lánc külső fedőlemezének oldalsó részei speciális sínekkel rendelkeznek, a szorítókapcsok ezekre egyszerűen rácsúsztathatók. Ez lehetővé teszi az energialánc és a cső gyors csatlakoztatását. A bordás csöveknek a lánccal való csatlakoztatása eddig többnyire körülményesen, csőbilincsek útján történt. Az úgynevezett kapcsos rendszertartók az E4.1 mind a négy méretéhez rendelkezésre állnak, és a minőségi gégecsövek nyolc különböző méretével kombinálhatók. A kapcsos rendszertartók a már meglévő E4.1 energiavezetékek esetén utólagosan is felszerelhetők.

Az e-lánc és a gégecső üzembiztos és helytakarékos párhuzamos vezetése (forrás: Igus)
Az e-lánc és a gégecső üzembiztos és helytakarékos párhuzamos vezetése (forrás: Igus)

Az e-láncon való rögzítésükhöz és a bordás csövek felszereléséhez nincs szükség sem csavarokra, sem szerszámra. Ennek köszönhetően a fel- és leszerelés nagyon gyorsan és egyszerűen elvégezhető. Az e-lánc és a gégecső csatlakoztatása az E4.1 TUB rendszerekben optimális, így az egész rendszer működése rendkívül kiegyensúlyozott, az élettartama pedig az eddigieknél hosszabb. A teljes rendszer vizsgálatára a gyártó 2750 négyzetméteres tesztlaborjában került sor.

Optimális térkihasználás és védelem

Az e-lánc a gégecsőhöz hasonlóan a gépre való egyszerű és gyors felszerelhetőségével tűnik ki. Az E4.1 ezen túlmenően a mindkét oldalról kivehető nyitóelemeknek köszönhetően lehetővé teszi a vezetékek és a tömlők egyszerű behelyezését. További előnyt jelent a felhasználók számára a szűkös beépítési terek esetén is nagy stabilitás, a strapabírás és a minimális zajkibocsátás. Az új oldalsó részek egyébként a zárt R4.1 változattal is kombinálhatók. Így a felhasználó a sokoldalúan alkalmazható E4.1 moduláris rendszerében a mindenkori igényeknek megfelelően a különböző nyitóelemek oldalsó részeit, fedeleit, alsó részeit, leválasztó bordáit, kengyeleit, kapcsait és most még a kapocsrendszer tartóit is kombinálhatja egymással.

A gégecső külső, párhuzamos rögzítése az E4.1 TUB rendszerben egészen egyszerű módon további lehetőséget biztosít a kábelek vezetéséhez. Nincs szükség jelentős költségekkel járó utólagos bővítésekre, sem a meglévő rendszerek cseréjére, és jelentősen nagyobb beépítési térre sem. Az Igus ezzel a rendszerével hasznos megoldást kínál a gépgyártóknak, amely a 32 és 56 milliméter közötti belmagasságok esetén már ma is raktárról kapható, de külön igényre akár 80 milliméter is lehetséges.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés