hirdetés
hirdetés

Gépelemek

Energialánc és gégecső párhuzamos vezetése

A Igus tovább bővítette az E4.1 energialánc-sorozat számára kifejlesztett építőelemeit, ezzel megoldást kínál az e-lánc és a gégecső egy komplett rendszerben történő vezetésére.

hirdetés

Az egyes, a többi eszköznél lényegesen rövidebb élettartamú tömlők és kábelek vezetése gyakran az energiavezető láncokon kívül egy bordás csőben történik. Így azok rendszeres cseréje az e-lánc kinyitása nélkül gyorsan elvégezhető. Az e-lánc és a gégecső egyszerű és biztonságos csatlakoztatása érdekében a motion plastics specialista Igus a sokoldalúan alkalmazható E4.1 moduláris egységeihez E4.1 TUB néven egy új rendszert fejlesztett ki, amely egyetlen kopásálló csomagban rugalmasságot, egyszerű szerelhetőséget és hosszú élettartamot szavatol.

Csavarok és szerszámok nélkül

Az e-lánc külső fedőlemezének oldalsó részei speciális sínekkel rendelkeznek, a szorítókapcsok ezekre egyszerűen rácsúsztathatók. Ez lehetővé teszi az energialánc és a cső gyors csatlakoztatását. A bordás csöveknek a lánccal való csatlakoztatása eddig többnyire körülményesen, csőbilincsek útján történt. Az úgynevezett kapcsos rendszertartók az E4.1 mind a négy méretéhez rendelkezésre állnak, és a minőségi gégecsövek nyolc különböző méretével kombinálhatók. A kapcsos rendszertartók a már meglévő E4.1 energiavezetékek esetén utólagosan is felszerelhetők.

Az e-lánc és a gégecső üzembiztos és helytakarékos párhuzamos vezetése (forrás: Igus)
Az e-lánc és a gégecső üzembiztos és helytakarékos párhuzamos vezetése (forrás: Igus)

Az e-láncon való rögzítésükhöz és a bordás csövek felszereléséhez nincs szükség sem csavarokra, sem szerszámra. Ennek köszönhetően a fel- és leszerelés nagyon gyorsan és egyszerűen elvégezhető. Az e-lánc és a gégecső csatlakoztatása az E4.1 TUB rendszerekben optimális, így az egész rendszer működése rendkívül kiegyensúlyozott, az élettartama pedig az eddigieknél hosszabb. A teljes rendszer vizsgálatára a gyártó 2750 négyzetméteres tesztlaborjában került sor.

Optimális térkihasználás és védelem

Az e-lánc a gégecsőhöz hasonlóan a gépre való egyszerű és gyors felszerelhetőségével tűnik ki. Az E4.1 ezen túlmenően a mindkét oldalról kivehető nyitóelemeknek köszönhetően lehetővé teszi a vezetékek és a tömlők egyszerű behelyezését. További előnyt jelent a felhasználók számára a szűkös beépítési terek esetén is nagy stabilitás, a strapabírás és a minimális zajkibocsátás. Az új oldalsó részek egyébként a zárt R4.1 változattal is kombinálhatók. Így a felhasználó a sokoldalúan alkalmazható E4.1 moduláris rendszerében a mindenkori igényeknek megfelelően a különböző nyitóelemek oldalsó részeit, fedeleit, alsó részeit, leválasztó bordáit, kengyeleit, kapcsait és most még a kapocsrendszer tartóit is kombinálhatja egymással.

A gégecső külső, párhuzamos rögzítése az E4.1 TUB rendszerben egészen egyszerű módon további lehetőséget biztosít a kábelek vezetéséhez. Nincs szükség jelentős költségekkel járó utólagos bővítésekre, sem a meglévő rendszerek cseréjére, és jelentősen nagyobb beépítési térre sem. Az Igus ezzel a rendszerével hasznos megoldást kínál a gépgyártóknak, amely a 32 és 56 milliméter közötti belmagasságok esetén már ma is raktárról kapható, de külön igényre akár 80 milliméter is lehetséges.

hirdetés
Share on Tumblr
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés