hirdetés
hirdetés

Hajtástechnika

Bolygókerekes hajtóműcsalád közepes igénybevételhez

Amikor a termékportfólió bővítéséről van szó, a Lenze cég a Motion Centric Automation specialistájaként külön súlyt fektet az alkalmazásorientált megoldásokra. 

hirdetés

„A termékportfóliónk skálázható, és eleve pontosan a konkrét applikációk követelményeire szabtuk. A vevőink egyszerűen megtalálhatják a mindenkori alkalmazáshoz jól illeszkedő megoldást, a méretválasztás pedig 100 és 900 között lehetséges, azaz az egyszerűtől a magas szintű gépi feladatokig, és pedig a vezérléstől egészen a hajtóműig. Ez egy további lépés az egyszerű tervezés irányába” – jelentette ki Rune Friis-Knutzen, a Lenze stratégiai termék- és piacfejlesztési, valamint elektromechanikai részlegvezetője.

Lenze az új g700-as bolygókerekes hajtóművel megoldást kínál azokra a szervoapplikációkra, amelyek túlterheléssel járhatnak és dinamikaigényesek. Jellemző alkalmazási területük az anyagmozgatás esetében a többtengelyes alkalmazások. Ilyenkor összedolgoznak a szinkronmotorok, az i700-as szervószabályozók, valamint a Lenze vezérlési és HMI-rendszerei.

Túlterheléssel járó és dinamikaigényes szervoalkalmazásokhoz (forrás: Lenze)
Túlterheléssel járó és dinamikaigényes szervoalkalmazásokhoz (forrás: Lenze)

A szokványos alkalmazásokhoz szánt g500-as hajtóműsorozat bemutatása után a Lenze most egy olyan szervohajtóművel rukkol elő, amely kombinálható a saját aszinkron és szinkron szervomotorokkal. Az egy-, két- és háromfokozatú bolygókerekes hajtóművek öt gyártási méretben lefedik a 20 és 800 Nm közötti forgatónyomaték-tartományt.

A merevség és a nagy dinamizmus terén közepes igényű szervóalkalmazásokhoz szánják a g700-as bolygókerekes hajtóműveket. A típuscsalád jellemzője, hogy az összes fogazott elemet végigmenően edzették, a külső fogazásokat köszörülték és hónolták, és a bolygókerék-csapágyazás a maximális lehetséges számú gördülőelem alkalmazása révén a lehető legnagyobb dinamikus hordképességgel rendelkezik. 

(forrás: Lenze/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés