hirdetés
hirdetés

Gépelemek

Biztonságos kábelelvezetés szűk helyen

Az E2.10 típuscsaládot a kábelek szempontjából kedvező kialakítás jellemzi, a láncnyitó szerszámmal pedig az eddigieknél gyorsabb megtölteni őket.

hirdetés

A helytakarékosság, a strapabírás és a könnyű összeszerelhetőség több gépnél és alkatrésznél alapvető követelmény. Így van ez szerte a világon, legyen szó akár nehézgépekről vagy orvosi eszközökről.

Gyakran előfordul, hogy a gépek körül nincs elég hely a kábeleknek és a vezetékeknek. Ilyenkor fontos, hogy a gépek energiaellátását a dinamikus igénybevételt jól tűrő megoldás biztosítsa. Ilyen esetben kiváló alternatívát jelentenek az Igus által gyártott alacsony profilú E-chain energiatovábbító láncok. Az Igus E2.1-sorozat E2.10 típusjelzésű E-chain láncának belső magassága csupán 10 milliméter, külső magassága pedig 15 milliméter, és kifejezetten kicsi hajlítási sugarának köszönhetően még a legszűkebb helyekre is könnyen beszerelhető. Az E2.1 esetében – a család többi tagjához hasonlóan – a lánctagok mindössze két elemből, alsó és oldalsó részből, valamint egy kereszttartóból állnak, illetve csavarhúzóval felülről és oldalról könnyen nyithatók. Minden első rendeléshez jár az E-chain láncok gyors és egyszerű megbontását lehetővé tévő szerszám is. A szerszámmal a lánc néhány másodperc alatt megbontható, majd a kábelek behelyezése után kézzel visszazárható.

Kedvező kialakítás, könnyű összeszerelés

Az E2.1-sorozat masszív rádiuszhatárolói a korábbiaknál akár 25 százalékkal nagyobb alátámasztás nélküli hosszt is engednek, a kábelcsatorna kétszeres súllyal tölthető meg, ám ezzel párhuzamosan az Igus hasonló E-chain rendszereihez képest 10 százalékkal könnyebb. A lánctagok ütközőjén lévő fék miatt a lánc nagyon halkan fut, és kiválóan alkalmazható automatikus ajtókban, járművekben és orvosi berendezésekben.

Kis helyen elfér, a benne futó kábelek biztonságban vannak, a lánc felnyitására speciális szerszám szolgál (forrás: Igus)
Kis helyen elfér, a benne futó kábelek biztonságban vannak, a lánc felnyitására speciális szerszám szolgál (forrás: Igus)

A könnyű, ám masszív és erős kialakítású E2.1-sorozat széles körben alkalmazható a jelentős igénybevétellel járó területeken. A felmerülő igényeknek való megfelelés érdekében a gyártó tovább bővítette az E2.1-termékcsaládot. Az új modellek három új méretben, 26, 38 és 48 milliméteres belső magassággal kaphatók. A sima és tökéletesen megmunkált élek révén a termékcsalád a kábelek szempontjából kedvező belső kialakítással rendelkezik, a korábbi sorozathoz képest például belső magassága három milliméterrel nagyobb, miközben külső magassága ugyanakkora maradt. A lánc belső kialakításával összhangban az Igus lekerekített sarkú belső elválasztókat kínál a láncokhoz, amelyek biztosítják a tömlők és kábelek hosszú élettartamát. Az elválasztók pontos elhelyezését a kereszttartókon lévő rácsjelek segítik.

Rugalmas kábelekkel alkot egységet

Annak érdekében, hogy az energiatovábbító lánc és a kábel tökéletes egységet alkothasson, az Igus rendkívül rugalmas Chainflex kábeleket készít, amelyeket kifejezetten az ilyen láncokban való felhasználásra fejlesztettek ki. A CFBUS.LB.060 Profinet kábellel például a roppant kicsi, mindössze 7,5×d hajlítási sugarat lehetővé tévő helyeken is garantálható az adatok zökkenőmentes továbbítása. Az összes Chainflex kábelt a gyártó saját laboratóriumában alapos tesztelésnek vetik alá. A beható tesztnek és a kifinomult gyártástechnológiának köszönhetően a kábelekre egyedülálló módon 36 hónapos garancia érvényes. A használatra kész Readychain-termékcsalád kábelekből és E-chain energiatovábbító láncból áll, és nevéhez hűen a beszerelést követően azonnal használatba vehető.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés