hirdetés
hirdetés

Ipari tisztítás

A többször használható ipari törlőkendők a dolgozók egészségét is óvják

A koronavírusjárvány idején az ipari üzemeknek és a kisebb műhelyeknek nagy mértékű biztonságot kell nyújtaniuk a dolgozóknak. A megfelelő védőruházat, a fertőtlenítőszerek, a higiénia és a tisztaság biztosítása mellett az is fontos, hogy nyugodtan meg lehessen fogni a szerszámokat és a használt segédeszközöket. 

hirdetés

A MEWA által kínált teljeskörű ipari törlőkendőrendszer megfelel a fenti elvárásnak: a kendőket 90 Celsius-fokon mossák ki, ami minden egészségre káros mikroorganizmust elpusztít. Mindennapjainkat jelenleg számos korlátozás határozza meg, amelyek célja, hogy a lehető legnagyobb mértékben elkerüljük a COVID-19 koronavírussal történő megfertőződést. A gazdasági tevékenységet azonban nem lehet teljesen leállítani: sok ipari üzem és műhely továbbra is termel, illetve nyújt szol-gáltatást. Működőképességük fenntartása érdekében továbbra is tisztán kell tartani a használt gépe-ket és berendezéseket. Adódik tehát a kérdés: rongyokat, MEWA törlőkendőket vagy papírtörlőket használjunk erre a célra – higiéniai szempontból melyik megoldás a jobb?

A MEWA törlőkendői zárt biztonsági tárolóedényekben (SaCon) jutnak el egészen az üzemcsarnokok bejáratáig – méghozzá a koronavírusjárvány idején is, hiszen a MEWA nagyon sok olyan vállalatot és intézményt szolgál ki, amelyeknek meghatározó szerepe van az ellátási láncban.

A törlőkendőket közvetlenül a felhasználás helyszínére szállítják
A törlőkendőket közvetlenül a felhasználás helyszínére szállítják

A konténereket a MEWA begyűjti, és a törlőkendőket mosás után szállítja vissza ügyfeleinek. "Mosóberendezéseinkben a törlőkendőket legkevesebb 15 percig 90 Celsius-fokon mossuk, ami tökéletesen kiiktat minden csírát és mik-roorganizmust. Így a közvetlenül a biztonsági tárolóedényekből kivett törlőkendőket nyugodtan meg lehet érinteni és lehet használni” – mondja Horváth László, a MEWA magyarországi ügyvezetője.

A tárolókból mindig új, tiszta kendőkhöz lehet jutni
A tárolókból mindig új, tiszta kendőkhöz lehet jutni

Az egyszer használható megoldásokkal szemben ez a rendszer a fenntarthatósághoz is hozzájárul. A textil törlőkendőket a mai napig Németországban gyártják, és azokat mosás után sokszor fel lehet használni. A kendők ellátása így folyamatosan biztosított, abban nem léphet fel hiány.

A törlőkendőket automata rendszerben, emberi kéz érintése nélkül mossák ki
A törlőkendőket automata rendszerben, emberi kéz érintése nélkül mossák ki

(forrás: MEWA/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés