hirdetés
hirdetés

Gépelemek

25 csapágy egyetlen hegyikerékpárban

A 2017-es Eurobike kerékpár-kiállításon az Igus bemutatta csapágyainak tartósságát – és ezáltal a kerékpáriparág sokszínű megoldását – egy egyedi karbon kerékpárral, amelyet 25, más felhasználási körülmények között már helytállt Iglidur csapággyal szereltek fel. 

hirdetés

A kerékpár a mindennapokban, az aszfaltozott utakon, valamint sportfelszerelésként is népszerű közlekedési eszköznek számít. A szabadban nemcsak a por, a szennyeződések, az eső, a sár veszi igénybe az alkatrészeit, hanem az egyenetlen talaj is. A hegyikerékpárosok tudják, hogy ezekkel a problémákkal szembe kell nézniük. Megtapasztalták, hogy a hosszú, rázós túrák után fájó izmoktól és ízületektől szenvednek. A kerékpár is nagy terhelésnek van kitéve, az egyes alkatrészekre nehezedő igénybevétel és nyomás hatalmas. Az ezen behatásokkal szembeni ellenállás és a hosszú élettartam biztosításában fontos szerepet játszanak a kerékpár alkatrészeinek anyagi tulajdonságai.

A „motion plastics” termékek gyártása terén specialistának számító Igus Iglidur csapágyai számos kerékpáros alkalmazásban bizonyítottak már, például a villás felfüggesztések, az állítható magasságú nyeregrudak, a lengéscsillapítók, a pedálok vagy a váltók területén. Az Igus most bemutatja, hogy milyen lehetőségeket hordoz magában 25 csapágy alkalmazása egyetlen hegyikerékpárban, amely a gyártó csapágyai sokszínűségének és strapabíróságának egyértelmű bizonyítéka.

2017-es Eurobike – egyedi karbon kerékpár 25 Iglidur csapággyal (forrás: Igus)
2017-es Eurobike – egyedi karbon kerékpár 25 Iglidur csapággyal (forrás: Igus)

Az Iglidur csapágyak könnyű, nagy teljesítményű műanyagokból készülnek, amelyek hozzájárulnak a súlycsökkentéshez. A tribológiailag optimalizált tulajdonságok mérséklik a kopást, így növelik az üzemidőt és az élettartamot. A csapágyak továbbá ellenállnak a környezeti befolyásoknak, például a szennyeződéseknek, a pornak és a nedvességnek, mivel kenésmentesek, és nehezebben szennyeződnek be. Ez a karbantartás gyakoriságát és a karbantartással kapcsolatos tevékenységek mennyiségét is csökkenti.

Végül, de nem utolsósorban a fém csapágyaknál költséghatékonyabbak, és jobban ellenállnak a rájuk nehezedő terhelésnek és nyomásnak. Az Igus „dry-tech”-technológiájú, nagy teljesítményű műanyagainak köszönhetően a súly, a karbantartás és az ár tekintetében is megtakarítások keletkeznek.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés