hirdetés
hirdetés

Gazdaság

Újabb fejlesztést valósít meg az NI Debrecenben

A két évvel ezelőtt elhatározott beruházásnak köszönhetően a vállalat új, negyedik épülettel bővül, amelynek alapkőletételére március 9-én került sor Debrecenben.

hirdetés

Az amerikai National Instruments (NI) debreceni leányvállalata 5,44 milliárd forint értékben újabb fejlesztést valósít meg a megyeszékhelyen, amely 210 új, magas hozzáadott értékű munkahely létrehozását teszi lehetővé, ezáltal elősegítve az NI globális szolgáltatóközpontjának kapacitásbővítését. A várhatóan 2019. év végén átadásra kerülő legújabb létesítmény 250 fő befogadására lesz alkalmas, és a meglévő háromhoz hasonlóan kiemelkedő munkakörnyezetet biztosít majd az ott dolgozók számára. Az alapkőletételi ceremónián részt vett Szijjártó Péter Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, Papp László Debrecen város polgármestere és Alex Davern a National Instruments Corporation elnök-vezérigazgatója.

Alex Davern a National Instruments Corporation elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy 1989-ben a magyarországi rendszerváltást követően az NI volt az első modern gyártócég, amely letelepedett Debrecenben. Azért döntöttek úgy, hogy első tengerentúli gyártóbázisukat itt és nem Kínában hozzák létre, mert meggyőző volt számukra a tehetséges magyar munkaerő, az egyetemi oktatás kiemelkedő színvonala és a támogató önkormányzati és kormányzati környezet. Az azóta eltelt időszak a döntés megalapozottságát igazolta. Az eredeti terveket messzemenően túlszárnyalva, a gyártóegység jelentős bővítése és fejlesztése mellett olyan globális, illetve regionális kiszolgáló központok is itt működnek, mint az informatikai fejlesztői részleg, a jogi és a pénzügyi csoportok, valamint a vevői megrendelések feldolgozásával foglalkozó egység. Mindezek eredményeképpen az NI ma Magyarországon közel 1500 főt foglalkoztat. Az elnök-vezérigazgató az eddig elért siker kulcsának tartja a magyar munkavállalók tehetségét, elkötelezettségét és munkához való hozzáállását, amelyek mind hozzájárultak a magas hozzáadott értéket képviselő ipar megerősítéséhez.

Vezetés az alapkőletétel vendégeinek az NI debreceni gyárában (forrás: NI)
Vezetés az alapkőletétel vendégeinek az NI debreceni gyárában (forrás: NI)

(forrás: NI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés