hirdetés
hirdetés

Új ipari terület épül Medgyesegyházán

Medgyesegyháza Város Önkormányzata sikeresen pályázott az Ipari parkok, iparterületek fejlesztése című Európai Uniós felhívásra, melynek keretében 450 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

hirdetés

A Medgyesegyházi Ipari Park Nonprofit Kft-t az akkori tulajdonosok azzal a céllal alapították 2016-ban, hogy egy olyan komplex iparterület fejlesztést valósítson meg a cég által, amelyben egyszerre lesz lehetőség kisebb feldolgozóipari vállalatok letelepedésének elősegítésére, mezőgazdasági jellegű vállalkozások részére telephely biztosítására, valamint magas hozzáadott értéket előállító termelő vállalkozások fogadására. Ma már a nonprofit Kft. 100 százalékos tulajdonosa a Medgyesegyháza Városi Önkormányzat. A projektet a Medgyesegyházi Ipari Park Nonprofit Kft. a település határában található ipari területen valósítja meg, ha ipari célú beépítésre alkalmas terület alap infrastrukturális ellátottságának a kiépítésével. A fejlesztés Medgyesegyháza északnyugati részén, a Medgyesbodzás felé vezető 4428-as számú közúttal közvetlen kapcsolattal rendelkező területén zöldmezős beruházásként valósul meg.

Az Európai Uniós forrás hozzájárul az iparterületre betelepülni szándékozó cégek telephelyeinek fejlesztéséhez, azok elérhetőségének javításához, továbbá a megyei szintű gazdaságélénkítő hatás kifejtéséhez, erősödéséhez. A betelepülő vállalkozások számának növekedésével javul a gazdasági aktivitás, illetve nő a versenyképesség. A vállalkozások telephely kialakításának lehetőségét és modern infrastruktúrát kapnak, valamint biztos, hosszú távú és kiszámítható lehetőséget vállalkozásuk jövőjét illetően. Tizenkettő vállalkozás találhatja meg itt jövőbeni telephelyét. A projekt fő célcsoportját a termelő tevékenységet folytató, a jövőben betelepülni kívánó mikro-, kis- és középvállalkozások jelentik.

A projekt hatásaként Medgyesegyházán egy olyan fejlesztés valósul meg, mely a megfelelő feltételek megteremtésével elősegíti a kezdő, vagy új fejlődési szakaszba lépő mikro- és kivállalkozások növekedési pályára állását, új vállalkozások betelepülését, a már betelepült vállalkozások igényeinek minél szélesebb körű kielégítését, a térség gazdasági életének fellendülését, a működő tőke vonzását, a munkanélküliség csökkentését, valamint a társaság árbevételének növelését. A fejlesztés további gazdasági hatásai lehetnek, hogy a Medgyesegyházi Ipari Park Nonprofit Kft. infrastrukturális fejlesztést célzó beruházása várhatóan a térségben tevékenykedő többi vállalkozásra is ösztönzően hat majd, így élénkítő hatást fejt ki az adott ipari szegmensben. A vállalkozások által generált többletbevételeknek köszönhetően a jövőben lehetőség nyílik további fejlesztések megvalósítására, valamint a társaság reagálni tud a bérelhető és megvásárolható területi igények iránti keresletre is.

A jövőben betelepülni akaró nagyvállalkozások megjelenései kedvezően hatnának a térség kkv-inak működésére is, mivel közülük kerülnek ki a majdani beszállítók, továbbá a tervezett infrastrukturális fejlesztések pozitívan hatnak a betelepült vállalkozások működésére is, hisz sok esetben egymás partnerei is lesznek idővel, ami sok logisztikai és szállítási gondot is megold. Az ipari területen új elektromos hálózat, közvilágítás, vízvezeték, gázvezeték, távközlési kábel úthálózat és szennyvíz vezeték is kiépítésre kerül. A terület teljes egészében acél kerítéssel körbekerített. A fejlesztés ez év szeptember végén készül el, de a Medgyesegyházi Ipari Park Nonprofit Kft. már most várja a jelentkezőket, az érdeklődő vállalkozókat, akik hosszútávon kívánnak letelepedni Medgyesegyházán.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés