hirdetés
hirdetés

Új elektronikai üzem indult be Debrecenben

Felavatták a Debreceni Regionális és Innovációs Tudományos Technológiai Parkban a svájci SENSIRION AG vállalat, a SZINORG és a XANGA cégcsoportok közös fejlesztésében megvalósult, 10 millió eurós gyárát.

hirdetés

A szenzorgyártás sikeresen megkezdődött, és az első tömegáramlásmérőket már le is szállították a vevők számára.

A pozitív üzleti fejlődésnek és a szenzormegoldások iránti megnövekedett keresletnek köszönhetően a Sensirion Holding AG úgy döntött, hogy új gyártóüzemet hoz létre Debrecenben. A helyszín kiválasztásban döntő tényező volt az európai vevőkhöz való közelség, a leendő alkalmazottak magas képzettségi szintje, valamint a helyi partnerek támogatása.

Az első ütemben megépült 5000 m2 alapterületű magas műszaki színvonalú üzem építési munkálatai tavaly június 30-án kezdődtek, és komplikációk nélkül folytak. Az első érzékelők augusztus végére készültek el az új gyárban, és a lélegeztetőgépek első áramlásmérői szenzorait már le is szállították a vevők számára.

A fenntarthatóság fontos szerepet játszik a Sensirionnál. A termelőüzemet a stäfai termelési helyszín példáját követve úgy tervezték, hogy teljes független legyen a fosszilis energiaforrásoktól (geotermikus energia/hővisszanyerő- és tárolórendszer), és ennek megfelelően került megépítésre.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés