hirdetés
hirdetés

Digitalizáció

Öt gyakori kérdés a Modern Vállalkozások Programjáról

Jócskán túl a félidőn a Modern Vállalkozások Programja, amelynek célja, hogy a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások hozzáadott értékként tekintsenek az infokommunikációs eszközökre és a digitális megoldásokra. Cikkünkben olyan alapvető kérdéseket próbálunk megválaszolni, amelyet sokan esetleg nem mernek feltenni.

hirdetés

1) Nekem így is sikeres a vállalkozásom, miért lenne szükségem erre?

Vajon a kijelentést bátran vállalja jövőre is? Esetleg 2, 3, 5 év múlva? A világban zajló folyamatok, a napról-napra változó és fejlődő információs társadalom előbb-utóbb (a jelenleginél sokkal intenzívebben) meg fogja követelni, hogy a vállalkozások minden téren naprakészek legyenek. Míg a 90-es években sokan még az internetre is csak legyintettek, mára a szélessáv jelenti azt a minimumot, ami nélkül egy háztartás, de meginkább egy vállalkozás működése elképzelhetetlen.

Feltételezzük, hogy magánemberként használ okostelefont, számos alkalmazással segíti mindennapjait. Miért ne tenné ezt a vállalkozásában is? Nem lenne egyszerűbb, ha a cége is alkalmazna ügyes, a munkáját jelentősen megkönnyítő üzleti megoldásokat, legyen az online számlázás vagy éppen digitális készletnyilvántartás? A Modern Vállalkozások Programja egy szemléletformáló program, amely ezen ismeretek megszerzéséhez nyújt hasznos segítséget. Azokra a kérdésekre ad választ, amelyek önt a legjobban érdeklik a digitalizációval kapcsolatban. Hol tart most? Kell-e fejlesztenie? Ha igen, mit, és főként miből?! No és kihez fordulhat segítségért? Valamennyi elérhető szolgáltatásunk abszolút kockázatmentes és díjmentes! A Digitálisan Felkészült Vállalkozás (DFV) minősítés megszerzése pedig nem csak presztízsértékkel, hanem gyakorlati hasznossággal is bír.

2) Miért jó nekem ez a DFV?

A Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítés üzleti előnyökkel is járhat: megszerzésével a kkv-k a piacon el nem érhető kedvezményes termékekhez, kedvező pályázati lehetőségekhez, valamint számos egyéb segítséghez juthatnak. Legyen ön is egy több mint 5700 vállalkozást tömörítő, kimagasló közösség tagja!

A vállalkozásoknak minden téren naprakésznek kell lenniük (forrás: MKIK)
A vállalkozásoknak minden téren naprakésznek kell lenniük (forrás: MKIK)

3) Pest megyei és/vagy budapesti cégként van lehetőségem a csatlakozásra? A központi régió tudtommal sokszor lemarad a támogatási térképről…

Egy jó hírünk van és egy rossz. Idén márciustól már a budapesti és Pest megyei székhelyű kkv-k is igénybe vehetik a Modern Vállalkozások Programjának egyes szolgáltatásait. Rossz hír, hogy őszig már csak júliusban. Csatlakozzon tehát ön is mielőbb!

4) De hát a program már jócskán túl van a félidőn. Van még egyáltalán értelme csatlakozni?

De még mennyire! Egyfelől még legalább egy év hátra van. Ez idő alatt bőven lesz lehetőség kihasználni minden szolgáltatást. Jelen állás szerint még nagyjából száz eseménnyel várjuk a cégeket, számos hasznos témában. Lesz szó az informatikai rendszereket érintő jogszabályi megfelelési kényszerről, hiteles előadókat hallhatnak általános és emelt szintű digitalizációt érintő kérdésekről. Bónuszként pedig július 2-től egy hónapon keresztül a központi régió kkv-i számára is elérhető az egyik legnépszerűbb szolgáltatásunk, a díjmentes IKT-audit. Ez egy személyre szabott, díjmentes infokommunikációs tanácsadás helyben, az adott cégnél, amely abban segít, hogy a résztvevők megismerhessék vállalkozásuk informatikai felkészültségét, azonosítsák a digitalizációval összefüggő problémákat, valamint hogy kiválaszthassák a számukra megfelelő informatikai eszközöket/megoldásokat.

5) Hogyan tudok csatlakozni?

Ez a beszéd! Látogasson el az alábbi webhelyekre, ahol minden információt megtalál a csatlakozásról és a programról! Legyen az ön cége is Digitálisan Felkészült Vállalkozás!

További információk itt érhetők el:

https://kmr.infoter.eu

https://vallalkozzdigitalisan.hu/

http://www.pmkik.hu/mvp-kmr-projekt

(x)

(forrás: MKIK/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés