hirdetés
hirdetés

Gazdaság

NGM: jó az ipar növekedési szerkezete

Lepsényi István gazgaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitikár szerint nem csak az ipari termelés növekedésének a mértéke, de a szerkezete is jó. 

hirdetés

Kiemelte: az ipari termelésen belül a feldolgozóipar, köztük a járműgyártás nagyon jól teljesített, áprilisban a járműgyártás 7 százalékkal, a járműalkatrész-gyártás 12,2 százalékkal emelkedett, és jól fejlődött, 15 százalékkal bővült a korszerű technikát képviselő elektronikai ipar.
Az ipari termelés növekedése megjelent az exportban is, amely több mint 6 százalékkal bővült, ezen belül az elektronika több mint 10 százalékos növekedést ért el – tette hozzá.

Lepsényi István hangsúlyozta: látszik, hogy a beszállítóipar fejlesztésére szóló stratégia alapvetően helyes, a kis- és középvállalkozások egyre inkább be tudnak kapcsolódni.

A hazai autóbuszgyártásról Lepsényi István kifejtette: a magyar közúti közlekedés buszigénye éves szinten 1100-1200 új jármű, a magyar buszgyártás potenciális lehetősége ezen a szinten megvan. 
A  hazai buszgyártást a folyamatos, tartós igény fenntartásával is támogatják, a Volán vállalatok a következő 3-3,5 évben 30 milliárd forint feletti összeget kapnak autóbusz-beszerzésre, a hazai gyártók képesek versenyképesen korszerű buszokat előállítani – tette hozzá az államtitkár.

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés