hirdetés
hirdetés

Gazdaság

Milliárdokkal emelik a zalaegerszegi tesztpályát működtető cég tőkéjét

A kormány legfeljebb hatmilliárd forinttal megemeli a 2017. december 31-ig megépülő zalaegerszegi járműipari tesztpályát üzemeltető gazdasági társaság tőkéjét, valamint uniós forrást biztosít a beruházáshoz.

hirdetés

A nemzeti fejlesztési miniszternek pedig november 30-ig meg kell vizsgálnia az autonóm gépjárművekre vonatkozó jogszabályi háttér megteremtésének lehetőségét, és kezdeményeznie kell a szükséges jogszabályok módosítást.

A május végén ismertetett tervek szerint jövő év végéig mintegy 40 milliárd forintból készül el Zalaegerszegen a 250 hektáros területű járműipari tesztpálya. A kormány döntése alapján 35 milliárd forintot biztosítanak állami forrásból az építkezéshez. 

A beruházással olyan központot építenek ki benzinkutakkal, szállodával és egyéb kiszolgáló létesítményekkel, ahol lehetővé teszik, hogy a térség országaiban működő járműgyártók tesztelhessék autóikat, akár hetekre, hónapokra ideköltözve, a pályán egyebek mellett önjáró, tehát vezető nélküli autókat tesztelnek majd mesterséges körülmények között.

A város 250 hektáros területet biztosít az északi ipari parkjában, illetve 3,1 milliárd forintot fordít az előkészületekre a rendelkezésre álló területi operatív program forrásaiból.

 

(forrás: GyártásTrend/MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés