hirdetés
hirdetés

Logisztika

Mesterséges fuvarintelligencia

A SziMeTour Kft. szakemberei által elvégzett információtechnológiai fejlesztéseknek köszönhetően hamarosan a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségek könnyedén alkalmazhatók a járatok optimalizálására.

hirdetés

A rendszer központi eleme a mesterségesintelligencia-technológiával készült járatoptimalizáló motor, amely öntanuló algoritmusa révén fogadja, és azonnal felhasználja a lefutott járatok hatékonysági adatait. Továbbá a jármű haladása közben a program térképadatbázis felhasználásával elemezni képes az útvonal domborzati viszonyait is. A tökéletes működés érdekében a rendszert működtető számítógépek biztonságos felhőtechnológia segítségével értekeznek egymással.

A szolgáltatás számítógépes és mobilfelülettel is rendelkezik, és vállalati információs rendszerekkel is kompatibilis. A működés során a járattervező alkalmazás az ERP rendszerből kapja a szállítási igényeket, valamint az egyéb fontos logisztikai információkat. A mobilkliensek gyűjtik és elemzik a járművek legfontosabb adatait: fogyasztás, tartózkodási hely, megtett távolság. Az automatikus adatgyűjtést egy olyan hardverelem végzi, amely a jármű fedélzeti számítógépével állandó kapcsolatban van, a kért adatokat Bluetooth kapcsolattal juttatja el a járműben elhelyezett mobilkliensprogramhoz, amely a szükséges adatokat a járattervező alkalmazás központi adatbázisába juttatja, így minden használat finomítja, pontosítja a rendszer futását.

A kész rendszer nemzetközi környezetben is kiválóan megállja majd a helyét a külföldi térképészeti adatbázisok, illetve a rendszer nyelvi lokalizációja megléte mellett. – A versenytársak által kínált megoldásokhoz képest, annyiban nyújt többet a SziMeTour, hogy több raktárral és heterogén járműparkkal rendelkező cégek igényeit is ki tudja szolgálni A kifejlesztett járatoptimalizáló eszköz értékesítéséből származó export árbevétel növekménye a projektzárást követő két üzleti évben a projektcégnél és tulajdonos vállalkozásainál kumuláltan várhatóan eléri majd a 85 millió forintot – mondta el Tóth Gábor a SziMeTour Kft. szakmai vezetője.

– A fejlesztés alkalmazásának haszna az, hogy a hazai, innovációra nyitott kis- és középvállalkozások számára lehetővé teszi, hogy hatékonyabban kihasználják erőforrásaikat, az így megszerzett előnyüket az üzleti terjeszkedés szolgálatába képesek állítani – mondta el Kurtán Zoltán a projekt menedzsmentjét klasztertagként segítő DBH Project Management ügyvezető igazgatója.

(forrás: SziMeTour)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés