hirdetés
hirdetés

Gazdaság

Megválasztották az 5G koalíció elnökségét

Digitális jólét program által kezdeményezett, június 19-én megalakult 5G-koalíció első plenáris ülésén választotta meg az elnökségét. 

hirdetés

A hét emberből álló elnökség tagjai: Deutsch Tamás, a Digitális jólét program miniszterelnöki biztosa, Király István, a Vodafone Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezérigazgató-helyettese, Jakab Roland, az Ericsson Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Kaszás Zoltán, a T-Systems vezérigazgatója, Jakab László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja, Major Gábor, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) főtitkára és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Ezen felül létrehoztak még öt szakmai munkacsoportot is, ezek az 5G stratégia kidolgozására, hálózatfejlesztési és infrastruktúra fejlesztési témakörben, a tesztkörnyezet, a nemzetközi együttműködés és az alkalmazások mintarendszerek témakörében tevékenykednek majd.

A Digitális jólét program által kezdeményezett, június 19-én megalakult 5G-koalíció célja, hogy Magyarország az 5G fejlesztések egyik európai központjává váljon és régiós vezető szerepet töltsön be az erre a technológiára épülő alkalmazások tesztelésében.

(forrás: GyártásTrend/MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés