hirdetés
hirdetés

Gazdaság

Letették a Brassó melletti Airbus helikoptergyár alapkövét

A Brassó melletti Vidombákon (Ghimbav) letették az Airbus Helicopters új gyáregységének az alapkövét, amelyben 2017-től kezdik gyártani a H215-ös kétmotoros nehézhelikoptert. 

hirdetés

Az egyhektáros területen felépülő gyáregységben 300 munkahelyet teremtenek, és évi 15-20 H215-ös helikopter összeszerelését tervezik – jelentette be az ünnepségen Guillaume Faury, az Airbus Helicopters Group elnöke. Hozzátette, a vidombáki gyáregységben végzik majd a H215-ös modell tervezését, gyártását és az eladás utáni szolgáltatásokat is. A Mediafax hírügynökségnek Alexandru Nastase államtitkár elmondta, a gyáregység 15 millió eurós (4,5 milliárd forint) beruházással épül fel, amelyhez a román kormány 20 millió lejes (1,4 milliárd forint) állami segéllyel járul hozzá. 

"A H215-ös modellnek stratégiai jelentősége van az Airbus Helicopters számára. Általa a szükségleteknek leginkább megfelelő helikoptert ajánlhatjuk ügyfeleinknek rendkívül versenyképes üzemeltetési költségek mellett. A NATO-ban és az EU-ban is fontos szerepet betöltő Romániával kötött partnerség révén meggyőződhetünk arról, hogy a legendás kétmotoros nehéz helikopterek gazdaságosabbak mint valaha" – idézte Guillaume Fauryt a Mediafax. 

A H215-ös modell a korábbi AS332 C1e/L 1e típus továbbfejlesztett változata, amelyet a gyártó egy új üzleti modellben kínál eladásra a korábbinál kedvezőbb áron. A világ 152 országában több mint 12 ezer Airbus által gyártott helikopter van forgalomban. Az Airbus Helicopters üzemeiben világszerte 23 ezren dolgoznak. A gyártónak 2014-ben 6,5 milliárd eurós bevétele volt.

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés