hirdetés
hirdetés

Covid-19 hatás

Leépítések légiiparban

Többezres elbocsátást tervez az Airbus. A repülőgépgyártó most véglegesíti átalakítási terveit, míg lépését a megrendelésállomány csökkenésével magyarázza.

hirdetés

„A következő két évben arra számítunk, hogy a tervezettnél 40 százalékkal kevesebb gépet adunk el" – mondta a cégvezető. A termelés jövőre, a megrendelések 2025-re térhetnek vissza a normális szintre. Szakszervezeti források szerint a vállalat szerdára készül el történetének legkomolyabb reorganizációs programjával. Az Airbus legnagyobb gyárai Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában működnek, összesen mintegy 130 ezer embert foglalkoztatnak világszerte.

De nem csupán az Airbus van bajban. A koronavírus-járvány hatására nagyjából 80 milliárd dolláros veszteséggel számol 2020-ra légiipar – adta közre korábban előrejelzését a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA). Még az év végén is 36 százalékkal alacsonyabb lehet az iparág teljesítménye az egy évvel korábbihoz képest, mivel a recesszió és az utasok bizalomvesztése miatt nagyjából 40 százalékkal csökken a kereslet, ahogy azt az Airbus vezetője is és Brian Pearce, a IATA vezető közgazdásza is előrejelzi.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés