hirdetés
hirdetés

Modern Vállalkozások Programja

Közös érdek a vállalkozások digitalizálása

A gazdaság irányítói nem feledkeztek meg a támogatási térképről sokszor lemaradó központi régióról sem: 2018 márciusától már a budapesti és a Pest megyei székhelyű kkv-k is igénybe vehetik a Modern Vállalkozások Programjának egyes szolgáltatásait.

hirdetés

Idén februárban volt két és fél éve, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara zászlójára tűzte a hazai kkv-k digitális átállásának ügyét, és útjára indította szemléletformáló programját, melynek fő célja, hogy a cégek hozzáadott értékként tekintsenek az infokommunikációs eszközökre és a digitális megoldásokra, használatukkal pedig gazdaságosabbá tegyék működésüket és fokozzák versenyképességüket.

Az indulás óta a program 12 ezernél is több vállalkozást ért el, amelynek több mint felét már hozzá is segítette a PM (ezelőtt NGM) és ITM (ezelőtt NFM) által is elismert Digitálisan Felkészült Vállalkozás (DFV) minősítés megszerzéséhez. A minősítés által a vállalatok egyedi termékajánlatokhoz, EU-s pályázatokon elérhető kedvezményekhez, valamint többlettámogatáshoz férhetnek hozzá. 

A Modern Vállalkozások Programja ötszáznál is több informatikai szállítót tömörít, valamint 140 sikeres rendezvényen van már túl. A tervezetten négyéves projekt hátralévő időszakában – ez még bő egy évet jelent – további 120 esemény várható, amelyek közül pilot jelleggel 12-t a gazdaságilag fejlettebb központi régióban szerveznek meg. Ez eddig az EU-s fejlesztéspolitikai rendelkezések miatt kizáró feltétel volt, így a mostani lépés joggal tekinthető mérföldkőnek a programon belül.

A cél, hogy a cégek hozzáadott értékként tekintsenek az infokommunikációs eszközökre és a digitális megoldásokra (forrás: MKIK)
A cél, hogy a cégek hozzáadott értékként tekintsenek az infokommunikációs eszközökre és a digitális megoldásokra (forrás: MKIK)

A közép-magyarországi kiterjesztés első eseménye, a hivatalos megnyitó április 24-én a budapesti Bankcenter épületében kapott helyet. Ezt követte három fővárosi, illetve három Pest megyei rendezvény, július végéig pedig még további öt szakmai esemény várható a régióban, melyből egy a fővárosban, négy pedig különböző Pest megyei járásokban fog lezajlani. A pilot program a jelenlegi tervek szerint 600-650 kkv bevonására számít. Két tanácsadó áll majd a vállalkozások rendelkezésére, akik felmérik a jelentkezők informatikai felkészültségét, fejlesztési koncepciót készítenek számukra, illetve az arra jogosultak megkaphatják az említett Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést is.

A program valamennyi szolgáltatásának igénybevétele kockázat-, de legfőképpen díjmentes.

További információk: https://kmr.infoter.eu, https://vallalkozzdigitalisan.hu/

Közös érdek a vállalkozások digitalizálása
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közel 3 éve indította útnak a Modern Vállalkozások Programját (MVP), mely idén mérföldkőhöz érkezett: 2018 márciusa óta már a budapesti és a Pest megyei székhelyű kkv-k is igénybe vehetik az MVP szolgáltatásait egészen július legvégéig. A tervek szerint 600-650 kkv kerül bevonásra, amelyek a program keretében különféle szakmai rendezvények, workshopok során kerülhetnek hasznos tudások birtokába, és érhetik el a digitális átállást, továbbá ugyanitt szerezhetik meg a presztízsértéke mellett üzleti előnyökkel is járó Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést is.

(x)

(forrás: MKIK/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés