hirdetés
hirdetés

Közkinccsé teszik Watson tudását

Az IBM szuperintelligens számítógépe megnyitja a felhőben fejlesztett kognitív alkalmazások új korszakát.

hirdetés

Az IBM bejelentette, hogy az IBM Watson technológiát ezután fejlesztői felhő-platformként is elérhetővé teszi, így lehetőséget ad a szoftver-alkalmazásfejlesztők globális közösségének, hogy létrehozzák az applikációk új, Watson kognitív számítási intelligenciájára támaszkodó generációját. A fejlesztők számára külön tartalombolt is nyílik.

A megoldás célja, hogy serkentse az innovációt és támogassa a kereskedelmi alkalmazásokat kínáló vállalkozások új ökoszisztémáját – a startupoktól a feltörekvő, kockázati tőkével megerősített cégeken át egészen a már ismert, befutott szereplőkig. A kognitív alkalmazások új kategóriájának létrejötte a remények szerint meg fogja változtatni a vállalkozói és fogyasztói döntések megszületésének módját.

A platformnak része egy fejlesztői eszköztár, edukációs anyagok, és hozzáférés Watson alkalmazás-programozói felületéhez
A platformnak része egy fejlesztői eszköztár, edukációs anyagok, és hozzáférés Watson alkalmazás-programozói felületéhez

E vízió megvalósulását támogatandó mutatta be a vállalat az IBM Watson Fejlesztői Felhőt. Ez egy felhőalapú piactér, ahol alkalmazások bármilyen méretű és bármilyen iparágat megcélzó szolgáltatói lehetőséget kapnak rá, hogy Watson képességeire támaszkodó applikációkat fejlesszenek. A platformnak része egy fejlesztői eszköztár, edukációs anyagok, és hozzáférés Watson alkalmazás-programozói felületéhez.

Egyenesen a boltból, de lehet hozott anyagból is

Az IBM app-fejlesztő partnereit olyan képzett szakemberekkel is összeköti, akik segítenek a kreatív víziók piackész termékké, szolgáltatássá alakításában. Az IBM több mint 500 saját szakemberét is a program rendelkezésére bocsátja, a dizájn, a fejlesztés és kutatás területéről. Ráadásul azok az alkalmazás-szolgáltatók, amelyek részt vesznek ebben az ökoszisztémában, olyan szabadúszó szakértőkkel is kapcsolatba léphetnek, akik programozói vagy alkalmazásfejlesztői szakértelemmel egészíthetik ki a már létező csapatok kompetenciáját.

Mivel a Big Data táplálja üzemanyaggal Watson különleges képességeit, az IBM lehetővé teszi az alkalmazásfejlesztőknek, hogy vagy saját adataikat használják, vagy hozzáférést ad nekik az IBM Watson Tartalom Bolthoz. Az itt elérhető adatokban gazdag tartalom, ha Watson megemészti, tovább bővítheti az alkalmazás képességeit. Ha az alkalmazások fejlesztői másutt találnak releváns és igényeik szempontjából értékes tartalmat, a kialakított ökoszisztéma felhőalapú szolgáltatásai segítségével ezeket az információkat is feltölthetik a Watson rendszerbe.

Watson munkatársakat keres

Túl azon, hogy az innovációt Big Datával igyekszik táplálni, az IBM új Watson ökoszisztémája karrierlehetőséget is nyit a Big Data és az elemzés szakértői valamint a designban, fejlesztésben, vagy a nyelvészetben jártas szakemberek előtt. Az alkalmazásfejlesztők tehetségközvetítők egész közösségéhez férhetnek hozzá, aki segítenek olyan szakemberekre találni, akik tudása pontosan megfelel az adott projektek kívánalmainak.

Az IBM olyan vállalkozásokkal tervez együttműködést, mint az Elance, amelynek online álláspiacán több mint hárommillió alkalmazásfejlesztésre, webprogramozásra és grafikai tervezésre szakosodott szabadúszó érhető el. Az online álláskereső felhőjében az appokat kínáló szolgáltatók olyan magasan képzett szabadúszók között válogathatnak majd, akik igény szerint elérhetők Watson-alapú alkalmazások fejlesztéséhez. A vállalat ehhez már el is végezte az IBM tanúsító programját. Watsont a Gartner a jövő év 10 legfontosabb technológiai trendje között tartja számon, előrejelzése szerint 2017-ben a számítógépek 10%-a képes lesz úgy tanulni, mint ő.

(forrás: IVSZ)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés