hirdetés
hirdetés

Gazdaság

Kétmilliárdos svájci repülőgépipari beruházás Egerben

Kétmilliárd forintos repülőgépipari beruházást valósít meg Egerben a svájci állami kézben lévő RUAG csoport – jelentette be szerdán Budapesten a külgazdasági és külügyminiszter a svájci cégcsoport vezetőinek jelenlétében.

hirdetés

Szijjártó Péter elmondta: a RUAG, amely a világ száz legjelentősebb hadiipari vállalkozásának egyike, az egri üzemben kíván az Airbus 320-as és a Bombardier repülőgépekhez géptörzselemeket gyártani. A RUAG Aerostructures beruházása 180 új munkahely létrehozását is jelenti a hevesi megyeszékhelyen. A kormány 382 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyújt a beruházáshoz.

A külgazdasági és külügyminiszter kitért arra is, hogy a magyar légi- és űrjárműipar termelési értéke a múlt évben meghaladta a 34 milliárd forintot, ami 15 százalékkal volt több, mint az előző évben. Ebben az iparágban Magyarországon 1566-an dolgoznak – az itt dolgozók száma egy év alatt 18 százalékkal nőtt. Mivel a RUAG is Magyarországra jött, és a Lufthansatechnik is Magyarországra hozta mérnöki központját, így ez a szektor tovább növekszik majd Magyarországon.

A magyar-svájci kereskedelmi forgalom jelenleg mintegy másfél milliárd euró (megközelítően 450-460 milliárd forint).

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[202483] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés