hirdetés
hirdetés

Gazdaság

Iparterületek fejlesztésére lehet pályázni

Az ipari parkok, iparterületek fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg 19,4 milliárd forintos keretösszeggel a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.

hirdetés

Magyarországon mintegy 220 ipari park van, ezek az ország teljes területét lefedik. Kihasználtságuk és fejlettségük regionálisan változó, többségük rendelkezik még beépíthető területtel és fejlesztési lehetőséggel - mondta el Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. 

A pályázati felhívás a vállalkozói környezet és az üzleti infrastruktúra javítását segítő, önkormányzati tulajdonú iparterületek, ipari parkok, tudományos és technológiai parkok fejlesztését, iparterületek kialakítását támogatja. Lehetőség van az alapinfrastruktúra kiépítésére, bővítésére, az iparterületek elérhetőségét segítő út- és közműberuházások fejlesztésére.

A támogatási kérelem benyújtására önállóan és konzorciumvezetőként kizárólag a megyei jogú városok önkormányzatai jogosultak.

(forrás: GyártásTrend/MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés