hirdetés
hirdetés

Jó gyakorlat

Ipar 4.0 fejlesztés támogatásból

Közel 960 millió forintos beruházással, európai uniós forrásból fejlesztette termelési kapacitását az acélszerkezet-gyártással, fémmegmunkálással foglalkozó családi vállalkozás, a mindszentgodisai Caadex Kft.

hirdetés

Az 1994-ben alapított fémmegmunkálással, bádogos és acélipari termékek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó mindszentgodisai cég közleményében ismertette: a fejlesztés keretében egyrészt a fő tevékenységüket jelentő gyártási kapacitásaik bővítése érdekében szereztek be egy robotos hegesztő cellát és egy lézervágót. A termelési palettájuk bővítését szolgálja emellett egy – szintén a fejlesztés keretében vásárolt – komplett fémmegmunkáló gyártó gépsor. Mindezeken túl az "ipar 4.0" rendszernek megfelelő, intelligens termelésirányítási rendszer is megkezdte működését a támogatásnak köszönhetően.

Kiemelték, hogy a fejlesztés jelentősen hozzájárult a vállalat termelési kapacitásának bővítéséhez, hiszen annak keretében a cég mindszentgodisai működési helyén egy modern eszköz- és gépparkkal, fejlett infrastruktúrával ellátott telephely került kialakításra. Az eszközbeszerzést a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 480 millió forinttal támogatta. Szanyi Gábor ügyvezető elmondta, a fejlesztéseknek köszönhetően a korábbiaknál jobb minőségben, többféle terméket és rövidebb határidővel gyárthatnak. Közölte: a termékeik több mint négyötödét külföldön – például Svájcban, Németországban, Franciaországban, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban – értékesítő vállalat exportképessége is tovább javulhat köszönhetően a 2018-as és idei fejlesztéseknek. A vállalat tavaly szintén a Ginop 50 százalékos támogatásának köszönhetően hajthatott végre fejlesztéseket csaknem 750 millió forint értékben, akkor négy új gyártógépet szereztek be.

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés