hirdetés
hirdetés

Beruházás

Hatmilliárdból fejlesztett a ContiTech Nyíregyházán

Mintegy hatmilliárd forintból fejlesztette nyíregyházi telephelyét a Continental autóipari cégcsoporthoz tartozó ContiTech Magyarország Kft., a cég egyebek mellett új kaucsukkeverő gyártósort, félkész terméket gyártó berendezést vásárolt, és komplett járműipari termelési technológiát alakított ki. A több mint kétmilliárd forintos kormányzati támogatással megvalósult fejlesztést kedden adták át a nyírségi megyeszékhelyen.

hirdetés

2010 óta tart a Continental legújabb nagy fejlesztési hulláma, amelynek során csak Nyíregyházán hatmilliárd forintot fektetett be a cég. Ez idő alatt 600 új munkahely jön létre a nyírségben, olyan munkahelyek, amelyek több mint ötven százalékban szakképzett munkaerőt kívánnak meg – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára az eseményen. A Continental globálisan több mint 220 ezer embernek ad munkát, éves árbevétele pedig a magyar GDP harmada – tette hozzá.

Jókay László, a ContiTech Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a beruházás egy új raktárkomplexum építését is tartalmazta, illetve építés alatt van egy 4500 négyzetméteres raktár a gyár területén. Az áprilisra elkészülő gyáregységben tömlőket és légrugókat fognak tárolni. A fejlesztésekkel több mint 200 új munkahely létesült, így már közel 500 munkavállaló dolgozik a nyíregyházi üzemben - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A nyíregyházi cég a műszakigumitermék-gyártás három nagy piaci területén tevékenykedik, részt vesz a kaucsuk-keverékek, a kamionokhoz, vezetői ülésekhez, vasúti kocsikhoz és kabinokhoz kötődő légrugó rendszerek, járműipari hűtő-fűtő tömlők gyártásában és értékesítésében, valamint egyes légrugó termékek fejlesztésében.

Nyíregyházán elsősorban műszaki gumitermékek készülnek (fotó: Balázs Attila)
Nyíregyházán elsősorban műszaki gumitermékek készülnek (fotó: Balázs Attila)

A Continental-csoport egyike a világ legnagyobb autóipari beszállítóinak, a világcég 2017-ben az előzetes eredmények alapján közel 44 milliárd euró forgalmat ért el, és jelenleg 56 országban több mint 233 000 munkavállalót foglalkoztat. Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs-logisztikai és kereskedelmi központtal van jelen, a bérelt munkaerővel együtt mintegy nyolcezer munkavállalót foglalkoztat. Gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet végez Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán, valamint Budaörsön.

A nyilvános cégadatok szerint ContiTech Magyarország Kft. nettó árbevétele 2015-ben csaknem 16 milliárd, 2016-ban pedig 17,9 milliárd forint volt, adózott eredménye a három évvel ezelőtti 3,1 milliárd forintról tavalyelőtt 3,2 milliárd forintra nőtt.

(forrás: MTI/gyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés