hirdetés
hirdetés

Gazdaság

Akkumulátorgyártó cég a Forbes listájának élén

A jászberényi akkumulátorgyártó és műanyagfröccsöntő vállalkozás, a Jász-Plasztik Kft. vezeti a Forbes legnagyobb magyar családi vállalkozásokról készített listáját. 

hirdetés

A legnagyobb magyar családi vállalkozásokról készített listát a Forbes magazin augusztusi, duplacímlapos száma.

Az első helyen a jászberényi Kasza család végzett, amelynek feje, Kasza Lajos és unokatestvére, Kasza János éppen 25 évvel ezelőtt indították el akkumulátorgyártó és műanyagfröccsöntő családi vállalkozást. A 90,6 milliárdos értékre tartott Jász-Plasztik Kft. mára több mint 2700 embernek ad munkát, és olyan cégek beszállítója, mint a Samsung, a Volkswagen vagy az Electrolux. Kasza Lajos személyes vagyonával is ott van a leggazdagabbak között, a Forbes tavaly novemberi, a leggazdagabb magyarokat felsoroló listáján a 8. helyen végzett.

Ma már szingapúri központtal irányítja családi vállalkozásból kinőtt vállalatát Felcsuti Zsolt. A fém- és műanyagipari termékek gyártására szakosodott vállalat termékei mára meghódították a világ barkácsáruházait, a vállalatbirodalmat pedig akvizíciókkal növelte tovább a család. Felcsutiéké ma már a Widenta, a kontinens egyik legnagyobb csiszolószerszám-gyára, a nagy múltú FÉG és a Bajai Bútorgyár is, 2009-ben pedig a Kemikál megvásárlásával beszálltak az építőanyag-piacra is. A Forbes becslése szerint 69,5 milliárdot ér a gazdag portfolió.

A listán mások mellett a mezőgazdasági, illetve élelmiszer-ipari érdekeltségű Csányi-család, az édesiparról az ingatlanfejlesztésre átnyergelő Futó-család, az Unicummal világhírűvé lett Zwack-család, a Béres Gyógyszergyár mögött álló Béres-család is helyet kapott.

(forrás: Forbes)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés