hirdetés
hirdetés

Gazdaság

Gyárcsarnokot avatott az Eagle Ottawa

A Szolnoki Ipari Parkban létrehozott 17 ezer négyzetméteres csarnok mintegy 20 millió euróba került.

hirdetés

Az autó üléshuzatokat gyártó cég új szabászati üzemében több mint 1400 ember dolgozik, így a gyár a két szolnoki telephelyén összesen több mint 2000 embert foglalkoztat. A beruházással 800 új munkahely jön létre, ebből 500-at már betöltöttek.     

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a világ élvonalába tartozó vállalatok egyre hosszabb távra tervezik magyarországi jelenlétüket, egyre magasabb hozzáadott értékű termékek előállítása válik lehetővé, és mind több vállalat telepíti az országba kutatás-fejlesztési tevékenységét is. A mostani beruházás is annak a jele, hogy a külföldi beruházók bíznak Magyarországban - mutatott rá.     

A miniszter ismertette: a 150 éves múlttal rendelkező, ma már világszerte húsz telephelyen működő Eagle Ottawa festett bőrből szabja a vezető autómárkák üléshuzatait, 15 országban 40 partnercéggel áll kapcsolatban, és 95 autótípus beszállítója. A társaság 2001-ben nyitotta meg szabászati üzemét Szolnokon, majd festőüzemet létesített, és 2004-ben elsőként költözött a város ipari parkjába. Ugyancsak Szolnokon működik 2009 óta az amerikai cég európai kutatás-fejlesztési központja.

John Staines, az Eagle Ottawa Hungary Kft. ügyvezető igazgatója az eseményen elmondta, hogy az új üzem 2015 decemberében készült el a régebbi, 2004-ben átadott bőrmegmunkáló üzemmel szemben. A mostani 20 millió eurós értékű beruházással a termelésre alkalmas terület megduplázódott - számolt be. 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Szalay Ferenc Szolnok polgármestere
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Szalay Ferenc Szolnok polgármestere

(forrás: GyártásTrend/MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés