hirdetés
hirdetés

Fejenként 300 millió forint támogatás tech inkubátoroknak

Akár 300 millió forint is nyerhető az innovációs hivatal által kiírt pályázaton, amelyre olyan inkubátorok jelentkezhetnek, amelyek technológiai startupokat támogatnak.

hirdetés

Szeptember 18-ig pályázhatnak a startupokat felkaroló inkubátorok szakértői tevékenységeik és mentorálási szolgáltatásaik támogatására az NKFIH (Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal) által meghirdetett kétmilliárd forint keretösszegű Startup Factory felhívásra.

Pályázatonként 150-300 millió forint támogatás nyerhető, az eredményhirdetés 2020 utolsó negyedévében várható. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal tavalyi felméréséből kiderült, hogy a hazai startup ökoszisztéma fejlesztéséhez leginkább további finanszírozásra és új típusú mentorálásra, szolgáltatás összekötés fejlesztésére, valamint a magyar állam által korábban finanszírozott szakmailag legkiemelkedőbb inkubátorházak működtetésére van szükség. Ezért a pályázat célja is, hogy a támogatáshoz jutó inkubátorok innovatív startup vállalkozásokat támogassanak az ötlet fázistól a prototípusfejlesztésen át a piacra vitelig, és segítsék őket a fenntartható üzleti modell kialakításában, valamint a befektetésre alkalmasság elérésben.

Az NFKIH elnöke, Birkner Zoltán reméli, hogy nem csak a pénz oldaláról, hanem a kapcsolati oldalon is segít a pályázat. Ugyanis, ha valaki a termelésben odáig jut, hogy már van kész prototípusa, azt az export területéről még egy állami szereplő, a HEPA (Hungarian Export Promotion Agency) Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. is segíti.

A Startup Factory felhívására szeptember közepéig lehet pályázni, és arra készülnek, hogy a következő években megemelik a keretet, illetve újabb lehetőségeket indíthatnak.

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés