hirdetés
hirdetés

Autóipar

Elkészült a hárommilliomodik motor Győrben

Elkészült szerdán a hárommilliomodik hathengeres motor az Audi Hungaria Motor Kft.-ben, a háromszáztíz lóerős, TFSI EVO típusú motort a neckarsulmi gyárban egy Audi A7 modellbe építik be – tájékoztatta a győri székhelyű vállalat az MTI-t.

hirdetés

A közlemény idézi Herbert Steinert, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős ügyvezető igazgatóját, aki szerint a hárommilliomodik hathengeres motorral mérföldkőhöz érkeztek a motorgyártásban. A 3 millió idén gyártott motor együttesen mintegy 933 millió lóerő összteljesítménnyel rendelkezik, és amennyiben egymás mellé állítanák valamennyit, akkor a sor Győrtől egészen Észak-Afrikáig érne.

Győrben 1997-ben kezdődött a hathengeres motorok sorozatgyártása, kezdetben szíjhajtású technológiával, majd a generációváltást követően a vállalat áttért a lánchajtású technológiára. 2008 óta gyártják a legerősebb,  333 lóerős V6 TFSI motorokat. A motorok legújabb generációját 2013 óta gyártják, amelyből jelenleg naponta 700 darab készül, sorozatgyártásán pedig mintegy 650 munkatárs dolgozik a szerelde és a mechanikus megmunkálás területén. A gyártósorokról minden tízedik másodpercben gördül le egy erőforrás.

Az Audi győri telephelyén tavaly mintegy kétmillió motor készült, amiből 453 ezer volt hathengeres.  A 2014-ben gyártott motorok 50 ezerrel haladták meg az azt megelőző évi mennyiséget, emellett több mint 135 ezer autót is gyártottak Győrben. Az Audi Hungaria Motor Kft. az Audi- és Volkswagen-konszern központi motorszállítója.

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés