hirdetés
hirdetés

Gazdaság

Budapest Márka az evopro csoport

Innovációs projektjeiért, kimagasló mérnöki tevékenységéért és a környezetbarát városi közlekedési rendszerek fejlesztéséért jár az elismerés.

hirdetés

A díjat Szentes Tamás főpolgármester-helyettes, Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár, valamint Péceli Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora adta át az evopro csoport elnök-tulajdonosának, Mészáros Csabának és Bodnár Balázsnak, az evopro Holding Zrt. vezérigazgatójának Budapesten. Szentes Tamás azt mondta: a díjat a vállalatnak a városi rendszerek területéhez kapcsolódó környezetbarát innovációs projektek és az elektromos, hibrid Modulo buszcsalád megvalósításáért ítélték oda.

Az első huszonöt busz gyártásáról szóló szerződést Moszkvában írják alá a jövő hónapban
Az első huszonöt busz gyártásáról szóló szerződést Moszkvában írják alá a jövő hónapban

Azért esett a választásuk a társaságra, mert a magyar gazdaság jelenlegi és jövőbeni teljesítményében az innovációnak kiemelkedő szerepe van - hangsúlyozta. Szentes Tamás kijelentette: az evopro által kifejlesztett termékek hozzájárulnak Budapest fenntartható fejlődéséhez. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár a vállatok, a kutatóintézetek és az egyetemek együttműködésének fontosságát hangsúlyozta a magyar gazdaság innovációs képességeinek növelésére felhasználható európai uniós források kapcsán. Hatékony felhasználás akkor valósulhat meg, ha együttesen határozzák majd meg a fejlesztési területeket – mondta. Palkovics László megjegyezte, az előbbiekre kiváló példát mutatnak az evopro termékei.

Mészáros Csaba elnök-tulajdonos elmondta, az evopro csoporthoz tartozó vállalatoknál mára – az alapítást után valamivel több mint tíz évvel – hat országban 1200 ember dolgozik. Öt kontinensen, 29 országban számtalan projekten dolgoztak már mérnökeik – tette hozzá. Kijelentette: a magyar innováció újabb ékköve lehet a Modulo buszcsalád. Bodnár Balázs, az evopro Holding Zrt. vezérigazgatója felidézte, a mérnöki szolgáltatásokkal indult céget 2001-ben alapították Budapesten. Később az önálló vállalkozási projektek megvalósítására is képessé vált, elsősorban autóipari és folyamatautomatizálási területeken – mondta.

A cégcsoport tulajdonosa hangsúlyozta: a fejlődés következő foka volt, amikor már önállóan kifejlesztett innovatív termékekkel tudtak megjelenni. Erre példaként említette a vasúti diagnosztikai rendszerüket és a kompozit szerkezetű elektromos és hibrid hajtású Modulo buszcsaládot. A díjátadás után bemutatták a Modulo buszcsalád két prototípusát. Mészáros Csaba a buszokról szólva elmondta, azok karosszériája 30 évig nem igényel felújítást, a járműveket háromféle méretben tudják előállítani egy gyártási eszközzel. A buszok több mint 20 százalékkal könnyebbek, mint a versenytársak hasonló utasbefogadó képességű járművei. Az üzemeltetési költségük nagyon alacsony. Közölte, az első huszonöt busz gyártásáról szóló szerződést Moszkvában írják alá a jövő hónapban.

(forrás: MTI)
hirdetés
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Sehol nem találom az elektromos busz árát. Titok ?
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés