hirdetés
hirdetés

Bővíti kapacitását a Gia Form Kft.

A GIA Form Kft. 100 millió forintos Európai Uniós támogatással épülő új üzemcsarnoka várhatóan 2014 első negyedévében nyitja meg kapuit Érden, az M6-os autópálya közelében.

hirdetés

2012 januárjában az Új Széchenyi Terv keretében az érdi székhelyű GIA Form Kft. 100 millió forintos európai uniós támogatást nyert egy új, 3300 négyzetméteres, többszintes üzemcsarnok építésére. A cég egy 80-as évek végén alapított kis műanyagfröccsöntő- és kivágószerszámokat gyártó egyéni vállalkozásból – megtartva a családi cégek működési előnyeit – az autó-, az elektronikai, a csomagoló- az energetikai-, és az orvostechnikai ipart kiszolgáló nemzetközi beszállítóvá vált.

Mai formájában 2003 óta működik, fejlődése folyamatos: 1988 és 2006 között az eredeti szerszámüzem mellé két további telephelyen – Érden és Várpalotán – hoztak létre fröccsöntő üzemet. A növekvő számú hazai és külföldi megrendelések egy idő után szükségessé tették a géppark fejlesztését, és a tevékenységi kör bővítését. A cég fő profilja jelenleg a következő területeket fogja át: szerszámkészítés, műanyagfröccsöntés, fémmegmunkálás (CNC forgácsolás, marás, szikraforgácsolás) szerelés, valamint a teljes projektkezelés a fröccsöntés területén.

 

A most épülő új üzemcsarnok biztosítani fogja a cég fő tevékenységeinek helyszínét, ami nagymértékben megkönnyíti a logisztikai feladatokat, lehetővé teszi a termelőkapacitások jelentős bővítését és ezzel együtt a jelenlegi 35 fős dolgozói létszám minimum 8 fővel való emelését, javítva ezzel a térség munkahely ellátottságát is.

A 3300 négyzetméteres többszintes épület alsó szintjén a szerszám és fröccsöntő üzem, valamint egy alapanyagraktár kap helyet, az emeleten egy összeszerelő üzem, és a készáru raktár kerül kialakításra. Az épület homlokzati részére kerülnek azok a korszerű irodák, kiszolgáló- és kommunális helyiségek, amelyek megfelelő körülményeket teremtenek a dolgozók számára a minél tökéletesebb munkavégzéshez. Az esztétikus, modern épület, a rendezett, környezettudatosan kialakításra kerülő külső terület fontos eleme a cég által prioritásként kezelt értékek – minőség, megbízhatóság, rugalmasság - új üzleti partnerek felé való kommunikálásának is.

A kapacitások bővítése jelenleg a cég továbbfejlődésének feltétele, hiszen a megbízhatóság és a kiváló minőség mellett az az előny, hogy a GIA Form Kft. az ügyfél kérésére akár a teljes projektek kezelését is vállalni tudja – termékötletből, vagy egy problémából kiindulva a tervezésen, szerszámgyártáson, optimalizáláson, a termék sorozatgyártásán keresztül a kiszállításig – jelentősen megnövelte üzleti partnereik számát. Az épülő új üzemcsarnok lehetővé teszi a folyamatosan bővülő ügyfélkör magas színvonalú kiszolgálását, és teret ad a további fejlesztéseknek is.

Új Széchenyi Terv
Az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Program „Telephelyfejlesztés” tárgyú felhívást tett közzé, melyre az érdi székhelyű GIA Form Kft.  a „A Gia Form Kft. korszerű telephelyének létesítése Érden” című projektjavaslattal nyert 30% támogatást. A KMOP-1.5.3/C-11-2011-0113 azonosító számú projekt összesen nettó: 330 709 499 - forintos költségvetésből, 100 000 000.- forint vissza nem térítendő támogatással valósulhat meg.

 

 

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés