hirdetés
hirdetés

Gazdaság

Beruházás a Hübner nyíregyházi járműipari üzemében

A német tulajdonú Hübner-H Gumi- és Műanyagipari Kft. mintegy 3,4 milliárd forint beruházással bővíti a nyíregyházi járműipari gyártóüzemét, ezzel 125 új munkahelyet hoz létre.

hirdetés

A fejlesztéshez a magyar kormány 844 millió forint vissza nem térítendő támogatatást ad egyedi kormány döntés alapján – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

A Hübner német vállalatcsoport régi hagyományokkal rendelkezik a tömegközlekedési eszközök gyártásában. Az 1946-ban alapított cég nevéhez jelentős ipari teljesítmények, innovációk fűződnek. Például a Franciaország és Nagy-Britannia között lévő csatornaalagútban az autókat szállító vonatok gumicsatlakozásait ez a cég kezdte gyártani.

Ingo Heerdt, a Hübner-H Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a hetven éves múlttal rendelkező német családi vállalkozás 2500 alkalmazottat foglalkoztat leányvállalatain keresztül,  érdekeltségeik vannak Németországon kívül Brazíliában, az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában, Malajziában, Indiában, Európa számos országában, például Magyarországon kívül Olaszországban, Franciaországban, Svédországban, Oroszországban.

Az 1997-ben alapított magyarországi vállalat 650 munkatársat foglalkoztat, a nyíregyházi gyár jelentős szerepet tölt be a cégcsoporton belül, piacvezető szerepe van a közúti és vasúti csuklóharmonikák gyártásában – mondta az ügyvezető, aki szerint a  most bejelentett fejlesztés megvalósításával javul a gyártástechnológia minősége, a termelékenység, megszilárdítják a 70-80 százalékos piaci részesedésüket a világ járműipariharmonika-gyártásában.

A Hübner-H Kft. tájékoztatása szerint a nyíregyházi gyár fejlesztése 2016 augusztusában kezdődött, és várhatóan 2023 végén fejeződik be. A fejlesztés keretében 1,8 milliárd forintértékben világszintű technológiát képviselő gépeket vásárolnak, továbbá korszerű informatikai hátteret alakítanak ki, 8500 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot építenek. A vállalt 125 új munkahelyből 60-at már betöltöttek.

(forrás: MTI/gyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés