hirdetés
hirdetés

Pneumatika

Az Aventics felvásárolta a Vector Horizon Technology-t

A fejlett mechatronika területén élenjáró Vector Horizon Technology LLC vállalat megvásárlásával a pneumatikus berendezéseket és rendszereket gyártó Aventics globálisan erősíti pozícióját a kereskedelmi járművek üzletágában.

hirdetés

Tovább bővíti üzleti tevékenységét az Aventics a pneumatikán túlmenően, hogy a vevői igények kielégítése érdekében mind pneumatikus, mind elektronikus rendszereket és alkatrészeket is kínálhasson a piacon. A nemzetközi cégcsoport ennek jegyében jelentette be a Vector Horizon Technology LLC felvásárlását: egy magas technológiai színvonalat képviselő vállalatról van szó, mely a fejlett mechatronika területén – elsősorban a teherautó-ipari ágazatban – élen jár az innovációban, de az Aventics globális ágazatainak és piacának több más területét is lefedi. A társaság figyelmének középpontjában a motorok károsanyag-kibocsátási technológiái állnak. A VHtek elektromos működtetésű egységeket, szelepeket, kibocsátás-szabályozókat, illetve egyéb alkatrészeket gyárt a hatásfok növelése és a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében.

A VHtek elektromos kibocsátás-szabályozókat is gyárt
A VHtek elektromos kibocsátás-szabályozókat is gyárt

Üzleti tevékenységében a VHtek az elektromechanikus és elektropneumatikus működtetésű termékek és alkalmazások tervezésére, kutatására, fejlesztésére, prototípusok elkészítésére összpontosul; ezek közé tartoznak a légszelepek is, mint például a kipufogógáz-visszavezető ("EGR") szelepek, a kipufogógáz pillangószelepek, valamint a visszacsapó-szelepek, elsősorban a közepes- és nagyméretű motorokban történő alkalmazásokban.

Ez az üzletág és technológia főként az Aventics kereskedelmi járművekhez kapcsolódó üzleti szektorának továbbfejlesztését támogatja majd. Emellett a VHtek technológiái és k+f kapacitásai további előnyöket jelentenek majd a pneumatikai cég fő tevékenységi területein, így például az ipari automatizálási, az élettudományokhoz kapcsolódó, az energetikai, az élelmiszer- és italgyártáshoz kötődő, valamint a vasút-technológiai ágazatokban.

Az Aventicas konszern Lexingtonban (Kentucky állam, USA) működő vállalata 2017. március elején vásárolta meg a VHtek-et. Jon Bigley, a VHtek vezérigazgatója, az Aventics csapatának tagjaként, mint a kereskedelmi járművek globális üzletági vezetője erősíti tovább a cég ezen kereskedelmi területét.

(forrás: Aventics/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés