hirdetés

Autóipari beruházás Nyíregyházán

Új gyártócsarnokot épít az Eissmann Automotive a nyírségi megyeszékhelyen

Csaknem másfél milliárd forintból építi fel új gyártócsarnokát Nyíregyházán az autó belsők gyártásával foglalkozó Eissmann Automotive Hungária Kft. - közölte Böszörményi Attila, a német tulajdonban lévő társaság igazgatója.

hirdetés

A 12 ezer négyzetméteres csarnok építése egy éve kezdődött el, s a tervek szerint november 14-re készülnek el a beruházással, amelyhez pályázati úton 283 millió forintos uniós támogatást nyert el a társaság - ismertette az igazgató. Böszörményi Attila hozzátette: a Nyíregyházán tizennégy év óta jelenlévő Eissmann telephelyén jelenleg 430-an dolgoznak, az uniós pályázattal pedig további 117 új munkahely létrehozását vállalta a cég. Az igazgató közlése szerint utóbbit vállalást már kilencven százalékban teljesítették, s a tervek szerint ezen felül idén még száz új munkahelyet terveznek létesíteni; ezzel a dolgozói létszám 2012-re meghaladja majd a 600 főt.

Az Eissmann főleg sebességváltó markolatokat és gombokat, ehhez tartozó szoknyákat, valamint kisebb burkolati elemeket, légzsáktakarókat és műszerfal-borítást gyárt a nagy autógyártók, így a Mercedes, az Audi, vagy a Bentley számára. Böszörményi Attila az MTI kérdésére elmondta, hogy a tavalyi évet nyereséggel zárta a nyíregyházi gyáregység, amely 2010-ben összesen 40 millió eurós forgalmat bonyolított.

Nyíregyháza a termelésirányítás területén oktatóbázisul szolgál
Nyíregyháza a termelésirányítás területén oktatóbázisul is szolgál majd

Klaus Elmer, az Eissmann Group Automotive műszaki ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a cégcsoport világvezető az autóipari borítóelemek, beltéri részegységek gyártásában, leányvállalatai Csehországban, Németországban, Szlovákiában, Egyesült Államokban, Mexikóban és Kínában tevékenykednek. Az Eissmann jelenleg háromezer főt foglalkoztat világszerte, s 2011-ben 250 millió eurós forgalmat bonyolított, de a következő néhány évben a becslések szerint akár 300 millió eurós forgalmat is realizálhat a cégcsoport.

A városban magasan kvalifikált és képzett munkaerő van, így nem volt kérdés, hogy itt hajtja végre az Eissmann az eddigi legnagyobb egyedi beruházását - emelte ki Klaus Elmer. Hozzátette: Nyíregyháza a termelésirányítás területén oktatóbázisul szolgál a világ különböző pontjain lévő gyárak képviselői számára. Az Eissmann a német Phoenix-ContiTech és a dán Lego után néhány hónapon belül már a harmadik világcég, amely komoly beruházást indított Nyíregyházán - közölte Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, hozzátéve, hogy a tervek szerint a következő hónapokban több hasonló nagyprojekt indulhat a nyírségi nagyvárosban.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[97489] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés