hirdetés
hirdetés

Autóipar

Autóalkatrészeket gyárt majd Debrecenben a ThyssenKrupp

Mintegy 35 millió eurós beruházással Debrecenben épít új gyárat a német ThyssenKrupp Springs & Stabilizers, 250 új munkahelyet létrehozva – jelentette be Marc De Bastos Eckstein, a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. ügyvezető igazgatója Budapesten.

hirdetés

Hozzátette, a beruházás Magyarország, a magyar munkaerő iránti bizalom jele, a döntés több évtizedre befolyásolja a vállalat jövőjét az országban. A ThyssenKrupp-csoport Magyarországon több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat, az autóipar mellett a lifttechnikában, és a Ferroglobusszal együtt az acélkereskedelemben van jelen. A cég a kormányművek számára egy szoftverfejlesztési központot is üzemeltet Budapesten 1999 óta több mint 500 fejlesztőmérnökkel, ahol az önvezető autókkal is foglalkoznak – ismertette a vezető.

A kormány 3,8 milliárd forint készpénztámogatást biztosít a mintegy 11 milliárd forintos beruházáshoz. A ThyssenKrupp Debrecenben a legmodernebb alkatrészeket, rugókat és stabilizátorokat fogja gyártani, amelyeket a legnagyobb autómárkák használnak.

Matthias Koll, a ThyssenKrupp Springs & Stabilizers vezérigazgatója elmondta, 2018-ban kezdik meg a sorozatgyártást, 6,5 millió csavarrugót és stabilizátort fognak gyártani Debrecenben. A helyszín választásánál a megyeszékhely mellett szólt a központi földrajzi fekvés, a jó infrastruktúra, a megfelelő beszállítói struktúra, a jól képzett munkavállalók és a jó oktatási intézmények.

A nyilvános cégadatok szerint a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. a 2015. szeptember 30-ával végződő üzleti évben 50,2 milliárd forint árbevételt és 1,2 milliárd forint adózott eredményt ért el, az egy évvel korábbi 31,2 milliárd forint árbevétel és 31,6 millió forintos eredmény után.

A kormányzati támogatáson túl a debreceni önkormányzat a munkahelyteremtés ösztönzésére további 328 millió forint támogatást nyújt a beruházáshoz. A ThyssenKrupp debreceni üzemépítése – amely az északi ipari parkban valósul meg – a járműipar első nagy beruházása a városban, ezzel Debrecen felkerül a járműipar világtérképére. A már Debrecenbe települt, illetve a városba készülő cégek munkaerőigényének biztosítása érdekében oktatási programot dolgoztak ki, amelynek eredményeként az egyetemi képzésben 20 százalékkal, a középfokú oktatásban 30 százalékkal növelik a hallgatói létszámot – jelentette be Papp László, Debrecen polgármestere.

(forrás: ThyssenKrupp/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés