hirdetés
hirdetés

Gazdaság

A versenyhivatal jóváhagyta a Messer-akvizíciót

Május 31-én lezárult az a tranzakció, mely során a Messer magyarországi leányvállalata felvásárolta az Air Liquide Hungary Ipari Gáztermelő Kft. 100 százalékos tulajdonrészét. 

hirdetés

Ezzel a Messer Hungarogáz Kft. mintegy 50 alkalmazottat vesz át az Air Liquide-től, továbbá a teljes eszközparkot a vevőkapcsolatokkal együtt.

A felvásárolt eszközpark magában foglal többek között egy levegőszétválasztó üzemet, két nitrogén-előállító üzemet, egy gázpalacktöltő üzemet, valamint olyan gázellátó eszközöket, mint tartálykocsik, vevőknél felállított tartályok és a teljes gázpalackállomány.

"A két vállalat tevékenysége, szervezeti, működési és termelési struktúrája ideálisan egészíti ki egymást. Számos szinergiát, pozitív hatást látunk a termelés, logisztika, értékesítés és a vevők ellátása terén egyaránt. Az Air Liquide Hungary Ipari Gáztermelő Kft. átvételével növelni tudjuk a gázellátás biztonságát és rugalmasságát, csökkenek a szállítási távolságok, közelebb kerülünk vevőinkhez és partnereinkhez. Tovább erősítjük pozíciónkat a magyar ipari gáz piacon, melyből vevőink is profitálnak” – összegezte a tranzakció legfontosabb előnyeit Bohner Zsolt, a Messer Hungarogáz Kft. ügyvezető igazgatója.

A két vállalat integrálását és egyesítését a lehető legrövidebb időn belül végre kívánja hajtani a Messer a hatékonyság növelése érdekében. Az átmeneti időszakban az Air Liquide Hungary Ipari Gáztermelő Kft. új néven, Messer Iparigáz Kft.-ként folytatja tovább tevékenységét.

Az akvizíció jól illeszkedik abba a növekedési stratégiába, amelyet a Messer a korábbi években elindított, folyamatos fejlesztésekkel erősítve saját termelési és ellátási kapacitásait. Közeli tervei között szerepel többek között Tiszaújvárosban egy új levegőszétválasztó üzem indítása, a nyugat-magyarországi Ölbőn működő szén-dioxid előállító üzem termelőkapacitásának a duplájára bővítése, további új vevői on-site nitrogén-előállító üzemek megépítése, illetve tartály- és palackállományának folyamatos bővítése és modernizálása.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés