hirdetés
hirdetés

Vállalatok

A Teradyne felvásárolja a MiR-t

A Teradyne és a Mobile Industrial Robots (MiR) bejelentették, hogy a Teradyne felvásárolja a MiR-t, az együttműködő autonóm mobil ipari robotok piacvezetőjét.

hirdetés

A Teradyne, Inc. és a Mobile Industrial Robots (MiR) részvényesei bejelentették a privát tulajdonban lévő MiR felvásárlását 121 millió euróért (148 millió dollár). Az összeg további 101 millió euróval (124 millió dollár) emelkedhet bizonyos kitűzött célok 2020-ig történő teljesítése esetén.

A MiR az együttműködő autonóm mobil robotok (AMR-ek) vezető beszállítója ipari alkalmazások számára. Az AMR piac a professzionális robotikai szolgáltatóipar megközelítőleg 1,1 milliárd dolláros, „logisztikai rendszerek” szegmensének feltörekvő kategóriájába tartozik, és várhatóan gyors növekedésre fog szert tenni az elkövetkező évek során.

„Nagyon örülünk annak, hogy a MiR csatlakozott a Teradyne egyre szélesedő, fejlett és intelligens automatizációs termékeket magába foglaló portfóliójához – mondta Mark Jagiela, a Teradyne vezérigazgatója. – A MiR az egyelőre még a fejlődési stádiumban lévő, de gyorsan növekvő együttműködő autonóm mobil robotok (AMR-ek) piacának éllovasa.  Csakúgy, mint a Universal Robots együttműködő robotjai, a MiR együttműködő AMR-jei lehetőséget adnak nagy- és kisvállalkozásoknak egyaránt, hogy fokozatosan automatizálják tevékenységeiket, speciális személyzet vagy a létező munkaterület megváltoztatása nélkül. Ez a tény, a gyors megtérüléssel együtt, egy teljesen úgy automatizációs piacot nyit meg. A Universal Robotsszal már jól bejáratott utat követve a Teradyne globális lehetőségeinek segítségével tervezzük növelni a MiR lefedettségét.”

Thomas Visti szerint növelik tervezési és fejlesztési beruházásaikat  (forrás: MiR)
Thomas Visti szerint növelik tervezési és fejlesztési beruházásaikat (forrás: MiR)

A MiR 2017-ben nyereséges volt 12 millió dolláros éves bevételével, ami több mint a triplája a 2016-os bevételnek. 2018 első negyedévében 5 millió dollárért értékesítettek.

„A Teradyne-hez való csatlakozás lehetőséget ad arra, hogy növeljük tervezési és fejlesztési beruházásainkat annak érdekében, hogy még nagyobb értéket tudjunk nyújtani vásárlóinknak, valamint tovább erősítsük piacvezető pozíciónkat az ipari autonóm mobil robotok területén – mondta Thomas Visti, a MiR vezérigazgatója. – A Teradyne globális lefedettsége, világszínvonalú tervezési és támogató képessége, erős pénzügyi helyzete és ezen erősségek felhasználásának bizonyított modellje segíteni fog nekünk új és izgalmas piacokon növekedni világszerte.”

(forrás: MiR/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés