hirdetés
hirdetés

COVID-19

A német és brit autógyárak is újraindulnak

Április 28-án a kecskeméti Mercedes gyárban felveszik a sor mellett a munkát a dolgozók. A Jaguar Land Rover és az Aston Martin májusban nyomja meg a restart gombot a gyártóegységein.

hirdetés

Az elmúlt két hétben sorra jelentették be az európai gyártók, hogy újraindítják a termelést a COVID-19 járvány hatása miatti kényszerű leállást követően.

A Mecedes-Benz kecskeméti gyárban április 28-tól fokozatosan újraindul a termelés, először egy műszakban folyik majd a munka. A gyártást négy hét szünet után, április 20-án kezdték fokozatosan beindítani, elsőként a társaság székhelye, Stuttgart mellett fekvő Bad Cannstadtban működő motorgyárban indult el a munka, szigorú fertőzéshigiéniai óvintézkedések mellett. A Daimler nyeresége 78 százalékkal csökkent az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest – múlt heti jelentésük szerint.

Jaguar Land Rover technológiai központ
Jaguar Land Rover technológiai központ

A Jaguar Land Rover és az Aston Martin előtt az előző héttől kezdődően – ahogy mi is megírtuk – már több autógyártó is bemutatta terveit az újrakezdésre vonatkózóan, egyes üzemekben pedig már elkezdődött a munka. A Jaguár három brit gyárából egyet indít újra, az ausztriai termelőüzemben, illetve szlovákiai telephelyen ugyancsak újraindul a termelés. A vállallat kínai részegysége már február óta üzemel. Az Aston Martinnál május 5-én indul újra a gyártás. A vállalat, mely idén értékének több mint kétharmadát veszítette el, azt is bejelentette, hogy a felsővezetők bérét 5-35 százalékkal csökkentik.

(forrás: Reuters, MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés