hirdetés
hirdetés

Gazdaság

A Messer megvásárolja az Air Liquide leányvállalatát

A Messer magyarországi leányvállalata szerződést írt alá az Air Liquide Hungary Ipari Gáztermelő Kft. 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról.

hirdetés

A legnagyobb privát tulajdonos által irányított, németországi székhelyű iparigáz-gyártó vállalatcsoport, a Messer magyarországi leányvállalata 2015. szeptember 15-én szerződést írt alá az Air Liquide Eastern Europe S.A. vállalattal az Air Liquide Hungary Ipari Gáztermelő Kft. 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról. Ezzel a Messer Hungarogáz Kft. több mint 50 alkalmazottat vesz át, továbbá a teljes eszközparkot a vevőkapcsolatokkal együtt.

Az érintett eszközpark magában foglal többek között egy levegő-szétválasztó üzemet, két nitrogén-előállító üzemet, egy gázpalacktöltő üzemet, valamint olyan gázellátó eszközöket, mint tartálykocsik, vevőknél felállított tartályok és a gázpalackállomány. „A két vállalat ideálisan egészíti ki egymás tevékenységét – indokolja a tranzakciót Stefan Messer, a Messer Csoport tulajdonosa és vezetője. – A tevékenységek integrálását a lehető legrövidebb időn belül végre kívánjuk hajtani a hatékonyság növelése érdekében.“

(forrás: Messer/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés