hirdetés
hirdetés

Modern Vállalkozások Programja

A digitális átálláshoz kapnak segítséget a kkv-k

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara zászlójára tűzte a hazai kkv-k digitális átállásának ügyét, és útjára indította szemléletformáló programját. Már több mint 12 ezer vállalkozás választotta a Modern Vállalkozások Programját.

hirdetés

Egy új kávéfőző, csöpögő csap, befizetetlen számlák, nehézkes társkeresés? Négy, látszólag össze nem függő téma, amelyekben egy közös azonban mégis van. Míg magánemberként otthonosan mozgunk a közösségi médiatérben, híreket, szórakoztató tartalmakat olvasunk, szeretteinknek vásárolunk, ismerkedünk az interneten, addig vállalkozóként korántsem használjuk ki a digitalizáció adta lehetőségeket. Magunk mögött hagyjuk a privát szférában már bevált okoseszközeinket, a mindennapi életünket megkönnyítő, kedvenc alkalmazásainkat, a korszerű technológia iránti rajongásunkat és elvárásainkat.

A Modern Vállalkozások Programja ezen kíván változtatni.

De mi is ez pontosan?

Magyarországon a legtöbb cég a mai napig nem használja ki teljes mértékben a digitalizáció adta olyan előnyöket, mint például az online marketing vagy az adatok biztonságos tárolása a felhőben. Ennek megoldásaként 2015-ben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara zászlójára tűzte a hazai kkv-k digitális átállásának ügyét, és útjára indította szemléletformáló programját. A projekt fő célja, hogy a cégek hozzáadott értékként tekintsenek az infokommunikációs eszközökre és digitális megoldásokra, használatukkal pedig gazdaságosabbá tegyék működésüket, és fokozzák versenyképességüket. A programon belül ráadásul megszerezhetik a PM (ezelőtt NGM) és az ITM (ezelőtt NFM) által is elismert Digitálisan Felkészült Vállalkozás (DFV) minősítést, amely a presztízsértéke mellett üzleti előnyökkel is jár.

Az indulás óta a program 12 ezernél is több vállalkozást ért el (forrás: MKIK)
Az indulás óta a program 12 ezernél is több vállalkozást ért el (forrás: MKIK)

Mi történt eddig?

Az indulás óta a program 12 ezernél is több vállalkozást ért el, amelynek közel a felét már hozzásegítette a DFV minősítés megszerzéséhez. Az impozáns eredmény annak is köszönhető, hogy 500-nál is több informatikai szállító több mint 1500, a program által minősített termékét képes egy helyen bemutatni, valamint 140 sikeres rendezvényen vannak már túl. A tervezetten négyéves projekt hátralévő időszakában – ez még bő egy évet jelent – további 120 esemény várható. Idén tavasztól új kapuk nyíltak meg: március óta egy pilot jellegű kezdeményezés keretében már a gazdaságilag fejlettebb központi régióban, azaz Budapesten és Pest megyében működő kkv-k is bekapcsolódhatnak a programba! Ez eddig az EU-s fejlesztéspolitikai rendelkezések miatt kizáró feltétel volt.

És miért is jó ez az újítás nekem?

A kisprojekt a jelenlegi tervek szerint 600-650 kkv bevonására számít. Két tanácsadó áll majd a vállalkozások rendelkezésére, akik felmérik a jelentkezők informatikai felkészültségét, fejlesztési koncepciót készítenek a számukra, illetve az arra jogosultak megkaphatják a már említett Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést is.

Ahogyan azt a Modern Vállalkozások Programjában már eddig is megszokhattuk, valamennyi szolgáltatás igénybevétele díjmentes.

További információk:

https://kmr.infoter.eu

https://vallalkozzdigitalisan.hu/

http://www.pmkik.hu/mvp-kmr-projekt

Már több mint 12 ezer vállalkozás választotta a Modern Vállalkozások Programját
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közel 3 éve indította útnak a Modern Vállalkozások Programját (MVP), amely idén mérföldkőhöz érkezett: 2018 márciusa óta már a budapesti és a Pest megyei székhelyű kkv-k is igénybe vehetik az MVP szolgáltatásait egészen július legvégéig. A tervek szerint 600-650 kkv kerül bevonásra, akik a program keretében különféle szakmai rendezvények, workshopok során kerülhetnek hasznos tudások birtokába, és érhetik el digitális átállást, továbbá ugyanitt szerezhetik meg a presztízsértéke mellett üzleti előnyökkel is járó Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést is.

 (x)

(forrás: MKIK/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés