hirdetés
hirdetés

Gazdaság

2020-ig megdupláznák a brit-magyar kereskedelm értékét

Brit üzleti delegáció érkezett Magyarországra, hogy a régiós együttműködési lehetőségekről tájékozódjon. A budapesti rendezvény a fejlett gyártási technológiákkal foglalkozó vállalatokra koncentrált. 

hirdetés

2016. március 9-én Budapestre érkezett a ‘The Emerging Europe Mega Mission 2016’ brit üzleti delegáció. Az esemény a brit kormány Kereskedelmi és Befektetési Irodája (UK Trade & Investment - UKTI) regionális rendezvénysorozatának része, amely Lengyelországot, Csehországot és Magyarországot érinti. A négy napon át tartó regionális rendezvény a kelet-közép-európai régió országainak üzleti lehetőségeit mutatja be brit vállalkozások számára. Több mint 50 brit vállalat vett részt az eseményen, hogy felmérjék a magyar piac által nyújtott üzleti lehetőségeket. Az esemény partnerei az Ernst&Young és a CMS voltak.

A ’The Emerging Europe Mega Mission 2016’ rendezvény kulcsszerepet játszik abban, hogy a UKTI támogatásával 2020-ig megduplázzák, vagyis 30 milliárd fontra növeljék a kelet-közép-európai régióval folytatott kereskedelem értékét.

A ’The Emerging Europe Mega Mission 2016’ üzleti delegációt a UKTI üzleti nagykövete, Paul Kahn, az Airbus Csoport egyesült-királyságbeli részlegének elnöke vezette. A brit miniszterelnök által kinevezett üzleti nagykövet a UKTI és a brit kormány kereskedelmi és beruházási tevékenységeinek támogatásáért felel.

Paul Kahn, a ’The Emerging Europe Mega Mission 2016’ üzleti nagykövete
Paul Kahn, a ’The Emerging Europe Mega Mission 2016’ üzleti nagykövete

„Mind az Egyesült Királyság, mind pedig Kelet-Közép-Európa nagy hagyományokkal és jelentős tapasztalattal rendelkezik a fejlett gyártási technológiák területén, ezért különösen izgalmas lehetőség volt számunkra, hogy a Mega Mission keretében új együttműködési lehetőségekről tárgyalhattunk” – mondta Paul Kahn, a ’The Emerging Europe Mega Mission 2016’ üzleti nagykövete.

Kölcsönösség 

A Mega Mission kétnapos (2016. március 9-10.) budapesti rendezvényének fókuszában a fejlett gyártási technológiák álltak, mivel ez kifejezetten olyan terület, ahol a kelet-közép-európai régió nagy lehetőségeket kínálhat a brit cégek számára, valamint ahol Nagy-Britannia valódi szakértelemmel rendelkezik, így jelentős értéket tud biztosítani a régió országai számára. Budapestre több mint 20, fejlett gyártási technológiákkal foglalkozó brit cég képviselői látogatott el. A UKTI a Mega Mission keretében lehetőséget nyújtott brit vállalatoknak, hogy szakmai szemináriumokon és networking eseményeken potenciális magyar üzleti partnerekkel találkozhassanak.

Theresa Bubbear, a Brit Nagykövetség ideiglenes ügyvivője elmondta: „A rohamosan növekvő kelet-közép-európai országok mintegy 30 milliárd font értékű üzleti lehetőséget jelentenek a brit vállalatok számára. Elkötelezettek vagyunk, hogy megmutassuk a brit vállalatok a régióban rejlő üzleti lehetőségeket. A Mega Mission ebben rendkívül fontos szerepet tölt be.“

„A magyar gazdaság sikerében komoly szerepe van a Magyarországon gazdaságilag aktív brit befektetőknek, tekintettel arra, hogy hazánk 11. legfontosabb kereskedelmi partnere Nagy-Britannia. 800 brit vállalat aktív hazánkban és több mint 50 000 magyar embernek adnak munkát” – mondta el köszöntőjében Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés