hirdetés
hirdetés

Autóipar

A Bosch 9,3 milliárd forintból fejleszt Miskolcon

A miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. 9,3 milliárd forintból fejleszti kapacitását – jelentették be sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

hirdetés

Magyarország ma egyértelműen a Bosch-innovációk egyik stratégiai bázisa. Kiemelkedő szerepét többek között a magyar mérnökök tudásának és kreativitásának köszönheti – mondta Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője a sajtótájékoztatón. Felidézte: a Bosch csoport több mint 11 ezer munkavállalónak ad munkahelyet Magyarországon és a bruttó hazai termék (GDP) 2,1 százalékát adja. A cégcsoport vezetője hangsúlyozta: a magyar kormány stabil és kiszámítható hátteret biztosít a csoport innovációs tevékenységéhez és elkötelezett munkahely-teremtési szándéka mellett.     

Frank-Stephan Kupfer, a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: a Miskolcon gyártott alkatrészek részt vesznek a jövő mobilitásának formálásában is, hiszen elektromos, hibrid járművekhez gyártanak alkatrészeket. A Bosch várakozásai szerint a 2025-re az új európai gépjárművek több mint egyharmada lesz legalább részben elektromos meghajtású – tette hozzá.  

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés