hirdetés
hirdetés

Gazdaság

60 milliárd forintos hitelprogram indul technológiafejlesztésre

Majdnem 60 milliárd forintos keretösszeggel megjelent a "Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú hitelprogram" a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében. A hazai kkv-k szeptember 10-től igényelhetik a hitelt az MFB Pontokon keresztül.

hirdetés

A program célja a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése. Olyan finanszírozási segítség a vállalkozásoknak, amely lehetőséget teremt korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztésre. A támogatott beruházásoknak javítaniuk kell a vállalkozások technológiai felkészültségét, pénzügyi szempontból életképes és jövedelemtermelő módon – emelte ki Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Hangsúlyozta: a hitelprogram középpontjában az egyszerű, gyors átfutású, kis összegű beruházások támogatása áll, amely számos vállalkozás számára nyújthat megoldást fejlesztési elképzeléseik megvalósításához. Az elnyerhető kölcsön összege 1-50 millió forint, amely tárgyi eszközök és immateriális javak beszerzésére fordítható.

A hitel futamidejét a leghosszabb maximális amortizációs idővel rendelkező eszközhöz tartozó futamidő alkalmazásával szükséges meghatározni – ismertette az államtitkár. Hitelkérelmek benyújtására 2018. szeptember 10-től van lehetősége a fejleszteni kívánó vállalkozásoknak. Bővebben a www.mfbpont.hu és a www.palyazat.gov.hu oldalon informálódhatnak az érdeklődők.

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés