hirdetés
hirdetés

Uniós támogatás

400 millió forintos fejlesztés egy hazai fémmegmunkálónál

Több mint négyszázmillió forintos fejlesztést hajtott végre tavaly a sárospataki székhelyű Fraisa Hungária Kft. Az európai uniós forrásból támogatott projekt keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vállalat egy új gyémántbevonattal ellátott, úgynevezett mikromaró termékcsaládot hozott létre. 

hirdetés

A Fraisa Hungária Kft. jelenleg a Fraisa csoport által értékesített keményfém maró és fúró, valamint gyorsacél maró szerszámok teljes körét gyártja. Emellett készít egyedi, speciális szerszámokat is külföldi és belföldi vevői részére.  A fejlesztési projekt megvalósítására 2018-ban 180,17 millió forint vissza nem térítendő és 247,09 millió forint visszatérítendő európai uniós támogatást kapott a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében.

A vállalkozás közleményéből az is kiderül, hogy az új szerszámok szériagyártása elindult, a gyártástechnológia elkészült, a termékek piacra vitelét megkezdték. A projekt során kifejlesztettek egy úgynevezett mikromaró termékcsaládot új élgeometria kialakításával, ami a gyártási lehetőséget szélesíti a cég számára. Ezen kívül keményfém szerszámokat új, eddig nem alkalmazott vastag gyémánt bevonattal látták el, valamint kiépítették az új termékcsalád gyártásának teljes gyártástechnológiáját. Varknal György a Fraisa Hungária Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a fejlesztés eredményeként, az új termékek gyártásával a társaság biztosította 147 munkavállalójának továbbfoglalkoztatását, középtávon pedig tovább növelheti a foglalkoztatottak számát. Hozzátette azt is, hogy a projekt megvalósítása erősíti a zempléni térség fejlődő szerszámgyártását, iparosodását.

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés